KAKO JE BOLEST DOMINIKA TIMA UTICALA NA REPREZENTACIJU AUSTRIJE - Ispali sa ATP kupa - Ne okreći Bugarima leđa!
Foto: Profimedia

atp kup

KAKO JE BOLEST DOMINIKA TIMA UTICALA NA REPREZENTACIJU AUSTRIJE - Ispali sa ATP kupa - Ne okreći Bugarima leđa!

Deset dana pre početka ATP kupa u Sidneju dogodila se nova promena. Reprezentacija Austrije je otpala sa turnira, a umesto nje igraće Bugarska.

Objavljeno:

Razlog za ovu promenu je odustajanje najboljeg austrijskog tenisera Dominika Tim a od nastupa u prva dva australijska turnira zbog bolesti. Samim tim reprezentacija je izgubila rejting i Bugarska je uskočila umesto nje kao prva zamena.

Dominik Tim je obavestio javnost da je odustao od ATP kupa i od turnira u Sidneju koji dolazi posle njega zbog toga što se razboleo tokom priprema u Dubaiju, a nije korona u pitanju.

Dominik Tim
foto: AP/Christophe Ena

- Posle dogovora sa mojim timom odlučio sam da se iz Dubaija vratim u Austriju umesto da odem direktno u Australiju. Nažalost, prehladio sam se tokom priprema (negativan sam na koronu) i zato nisam mogao da treniram prethodne nedelje. Samim tim, pošto nisam na poželjnom nivou fizičke spreme, neću igrati na ATP kupu i ATP turniru u Sidneju. Pošto nisam igrao u poslednjih šest meseci ne smem da rizikujem da se vratim nedovoljno spreman da se ne bih ponovo povredio - objavio je Tim u saopštenju na društvenim mrežama.

Austrijski as je imao katastrofalnu 2021. godinu, koja je trebalo da mu bude odskočna daska nakon osvojenog prvog grend slem trofeja, Ju Es opena 2020. Međutim, godinu je završio sa bilansom od devet pobeda i devet poraza, bez ijedne osvojene titule, a poslednji meč je igrao u junu.

Zato je veliko pitanje u kakvom će se psiho-fizičkom stanju Austrijanac vratiti na teren. Sad je već upitno da li će nastupiti i na Australijan openu.

Espreso/Mozzart sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.