POSTOJI ŠANSA DA NOVAK I NEVAKCINISAN IGRA U MELBURNU: Prvo mora da se prijavi za medicinsko izuzeće
Foto: Profimedia

STORGA PRAVILA

POSTOJI ŠANSA DA NOVAK I NEVAKCINISAN IGRA U MELBURNU: Prvo mora da se prijavi za medicinsko izuzeće

Turnir je na programu od 17. do 30. januara

Objavljeno: 11:53h

Saga oko toga da li je Novak Đoković vakcinisan ili ne, odnosno da li će nastupati na predstojećem Australijan openu, nastavlja se i posle objave Tenis Australije oko protokola na prvom Grend slemu sezone!

Naime, Tenis Australija je u tim protokolima za vakcinaciju uključila i proces za igrače koji traže medicinsko izuzeće, a on će uključivati redigovanje ličnih podataka kako bi se osigurala privatnost za sve kandidate. U prevodu, imena igrača koji su tražili izuzeće od vakcine nikada neće javno biti otkrivena.

1 / 5 Foto: EPA/Juanjo Martin

Prijave za medicinsko izuzeće najpre će razmatrati stručni panel sastavljen od lekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, dok će prijave koje ispunjavaju smernice postavljenje od Australijske tehničke savetodavne grupe za imunizaciju (ATAGI) biti podvrgnute i drugoj reviziji (nezavisnoj) koju će sprovesti komisija medicinskih stručnjaka koje imenuje vlada.

Na kraju, ako se izuzeće smatra važećim u skladu sa smernicama ATAGI, ono će potom biti dostavljeno Australijskom registru imunizacije. Za sada, prvi čovek AO Krejg Tajli ističe da nijedan igrač nije dobio medicinsko izuzeće prethodne nedelje - uključujući i samog Đokovića.

Viktorijanski ministar sporta Martin Pakula je rekao u petak da se nada da će na Ao videti potpuno vakcinisanog Đokovića.

- Ako odluči da se ne vakciniše, a ne ispunjava uslove za medicinsko izuzeće, onda neće igrati na Australijan openu - jasan je Pakula, uz napomenu da se turnir u Melburnu igra od 17. do 30. januara.

(Espeso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.