NOVAK JE MEDICINSKI IZUZETAK? Organizator Opena optužen da je našao "RUPU U PRAVILIMA" da bi Đoković učestvovao!
Foto: Profimedia

dvostruki aršini?

NOVAK JE MEDICINSKI IZUZETAK? Organizator Opena optužen da je našao "RUPU U PRAVILIMA" da bi Đoković učestvovao!

Australijski medij pretpostavlja da je Đoković na ovaj način dospeo na listu

Objavljeno: 11:54h

Kako će Novak Đoković učestvovati na Australijan openu? Postoje četiri načina, ali o jednom se posebno priča u Australiji.

Srpski teniser se prijavio za učešće na Australijan openu, iako se mesecima nagađalo da bi mogao da odustane zbog rigoroznih "korona pravila" o ulasku u državu Viktoriju u kojoj se održava turnir.

Dugo je već poznato da je uslov da "samo vakcinisani teniseri mogu da učestvuju u Melburnu", a Đoković nije želeo da saopšti svoj status, pa se pretpostavljalo da nije vakcinisan. Nije želeo da se izjašnjava po tom pitanju i svi su mislili da će na kraju zbog toga propustiti Australijan open, ali ćemo ga na kraju gledati u Melburnu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kako je to moguće? To je pitanje koje mnogi navijači postavljaju od ranog jutra, a za sada postoji nekoliko osnova po kojima je Đoković mogao da prihvati izazov i zaigra u Australiji.

Prvi je da se vakcinisao, drugi da se prijavio da razmisli, treći da će u karantin, a četvrti je posebno interesantan.

Australijska TV stanica "7NEWS" piše o mogućem "medicinskom izuzetku". Naime, kako je u izjavi za njih objasnio vicepremijer države Viktorije Džejms Merlino - to je takođe jedna od mogućnosti za sve putnike koji ulaze u Australiju, a prethodno nisu imunizovani.

- To su pravila. Medicinski izuzeci su samo to - to nije rupa u pravilima za privilegovane tenisere. To je medicinski izuzetak u posebnim uslovima ako imate akutno medicinsko stanje - objasnio je Džejms Merlino.

Odluku o tome da li uopšte Novak može da dobije "medicinsko izuzeće" od vakcine doneće nezavisni medicinski eksperti iz Australije, a iz Saveza napominju da ne mogu da utiču na njih i da je njihov prioritet bezbednost svih učesnika predstojećeg grend slema.

- Ne bi se Novak prijavio da ne dolazi - rekao je Tod Vudbridž, prvi čovek "Tenis Australije".

- Dolazi pod istim uslovima kao i svi ostali, nećemo uraditi ništa specijalno povodom njega - dodao je čovek koji je zadužen i za organizovanje Australijan opena.

Podsetimo, turnir se igra od 16. do 30. januara, a Novak napada deseti pehar u Melburnu i 21. grend slem u karijeri.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.