AKO NADAL TO MISLI, ONDA JE LUD: Reči koje će ŽESTOKO uzdrmati Novakovog najvećeg rivala!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA Ettore Ferrari

NEMA DILEMU!

AKO NADAL TO MISLI, ONDA JE LUD: Reči koje će ŽESTOKO uzdrmati Novakovog najvećeg rivala!

Španac Aleks Koreča savetuje sunarodnika o rivalstvu sa Novakom Đokovićem

Objavljeno:

Španski stručnjak Aleks Koreča smatra da Novak Đoković ima najveće šanse da završi sa priznanjem "najboljeg tenisera sveta ikada".

Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po 20 Grend slemova, a realnost je da srpski as prema trnutnoj formi najbliži 21. rekordnoj.

Koreča kaže da je i Novakova konkurencija toga svesna.

- Rafa je inteligentan, svestan je stvarnosti, uvek je čvrsto stajao na zemlji- rekao je Koreča.

- On zna da je Rodžer u jednom momentu bio najbolji u istoriji. Kada se izjednačio sa njim, osećao je da zaslužuje takvo priznanje. Ali nije lud, jasno mu je da je Novak tu, da je mlađi, da ima više šansi da pobeđuje na različitim podlogama, što ga čini još opasnijim i daje mu najveće šanse da postane najbolji u istoriji. Rafa prihvata da će neko drugi poboljšati rekorde, ali shvata da ne treba da se takmiči sa Novakom i Rodžerom već i sa sobom. To je ono što je izdvojilo njih trojicu, želeći da postanu najbolja verzija sebe, oni su se takmičili jedan sa drugim.

Aleks Koreča
foto: Profimedia

Nadal se oporavlja od povrede stopala, zbog koje je ranije završio sezonu. Na teren će se vratiti na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

- Rafa je dovoljno pametan da zna da treba da se oporavi, kako bi bio u najboljoj formi i kako bi pokušao da osvoji još jednu ili dve grend slem titule. On već ima 35 godina, njegova karijera se bliži kraju. Ne želi da gubi vreme razmišljajući o drugima. Rekao je da će Novak biti najbolji i mislim da je to skinulo teret sa njega. Već je stigao do vrha. Nećemo suditi njemu i Rodžeru po tome da li će osvojiti još koji slem. Rafa Nadal je legenda i to će i ostati.

Nadal je će se takmičenjima vratiti na turniru iz serije 250 u Melburnu koji počinje 4. januara, a prijavljen je i za Australijan Open.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.