SJAJAN GEST: UEFA podržava Fondaciju Đoković!
Foto: Profimedia

bravo

SJAJAN GEST: UEFA podržava Fondaciju Đoković!

Veliko poštovanje za ovaj potez

Objavljeno: 14:31h

Fondacija najboljeg tenisera na svetu jedna je od 67 kojoj će pomoći Evropska kuća fudbala.

Upravni odbor Fondacije UEFA kojim je predsedavao predsednik evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin, sastao se kako bi razmotrio nove projekte, njihov uticaj i razgovarao o budućnosti ove institucije.

Kako je navedeno na sajtu Fondacije, ona je pomoć prilagodila najhitnijim potrebama.

Aleksandar Čeferin
foto: EPA/Angel Diaz

"Prošle sezone izgrađeno je ili renovirano 30 stadiona, 424 kompleta opreme i 2.920 lopti donirano je gradovima, uz 17 tona materijala sa EURO 2020 i drugih UEFA takmičenja za ponovnu upotrebu od strane lokalnih fudbalskih klubova i dečijih dobrotvornih organizacija", kažu iz Fondacije UEFA.

Jedna od najiščekivanijih tačaka dnevnog reda bio je izbor novih projekata posle poziva za podnošenje prijava, raspisanog tokom leta. Ukupno 1.227 prijava je bilo kvalifikovano za uži izbor.

"Posle pažljivog pregleda, izabrano je 67 projekata koji će podeliti ukupan budžet od 5.099.391 evra, od čega je polovina dodeljena evropskim projektima, a ostatak drugim kontinentima", navodi se u saopštenju.

Među 67 projekata koji su dobili finansijsku podršku UEFA nalazi se i onaj koji je priložila Fondacija Novak Đoković. Iz regiona su među budućim korisnicima pomenutih sredstava još hrvatska Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju, Prijatelji fudbala iz BiH, te crnogorska NVO Roditelji i FK Berznica Pljevlja.

"Naša fondacija ima više nego ikada važnu društvenu ulogu jačanjem svoje podrške najugroženijima širom sveta. To omogućava evropskom fudbalu da preuzme svoju društvenu odgovornost i da vodi svojim primerom u ovoj oblasti", rekao je Čeferin.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.