VREME STISKA, NOVAK SE NE IZJAŠNJAVA ZA AO! Poručio: TRENUTNO SITUACIJA NIJE DOBRA!
Foto: Profimedia

novak đoković

VREME STISKA, NOVAK SE NE IZJAŠNJAVA ZA AO! Poručio: TRENUTNO SITUACIJA NIJE DOBRA!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, ukoliko je želeo da učestvuje na Australijan Openu 2022. godine, imao je rok do danas da se prijavi.

Objavljeno: 10:44h

Naime, svi teniseri i teniserke koji su pristali da igraju u Melburnu morali su to da potvrde organizatorima do 6. decembra, šest nedelja pre početka prvog grend slema sezone.

Već je poznato da je uslov za ulazak u državu Viktorija, u kojoj se igra grend slem u Melburnu, neophodan dokaz o vakcinaciji, zbog čega se Novak usprotivio i najavio da nije siguran da li će učestvovati na turniru.

Iz tog razloga i dalje traje neizvesnost oko toga da li će Nole braniti titulu na Australijan Openu od 17. do 30. januara, pošto se do sada nisu zvanično oglasili ni organizator, a ni srpski teniser koji je najavio da ide na i te kako zasluženi odmor nakon poraza Srbije u polufinalu Dejvis kupa.

- Bićete informisani. Neću vam dati odgovor sada. Bićete informisani, to je sve što mogu da kažem. Neću dati datum. Australija je blizu - bilo je sve što je Đoković rekao posle meča sa Hrvatskom u Dejvis kupu.

Novak Đoković
foto: EPA/Juanjo Martin

Pre toga je njegov otac Srđan Đoković najavio da njegov sin neće pristati na ucene organizatora i da je bliži odluci da ne igra, dok je nešto slično i Novak potvrdio pred odlazak na masters u Parizu. Naveo je da želi da igra na Australijan openu, ali mu se ne dopada čitava ta priča oko vakcinacije i brojnih pravila i uslova koja teniseri moraju da ispune.

- Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Trenutno, situacija uopšte nije dobra - zabrinuto je tada govorio Novak koga su pogodili i mnogi naslovi u novinama.

- Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Nećemo još dugo čekati na zvaničnu potvrdu da li će devetostruki šampion Australijan Opena igrati u Melburnu i probati da dode do rekordnog 21. grend slema u karijeri čime bi i definitivno prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa kojima je trenutno izjednačen na 20 grend slemova.

Moguće je da se Novak već prijavio na turnir, a da će kasnije doneti odluku o učešću jer još može da se povuče, ako ne bude želeo da prihvati pravila turnira u Melburnu.

Espreso/Novosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.