RAZOČARANI TROICKI O BIRANJU KRAJINOVIĆA ZA DUBL: Išli smo na iznenađenje... Šanse su bile u singlu!
Foto: Starsport

propustili idealnu šansu

RAZOČARANI TROICKI O BIRANJU KRAJINOVIĆA ZA DUBL: Išli smo na iznenađenje... Šanse su bile u singlu!

Kada je reč o rangu i samopouzdanju ko je bi prema rečima Troickog trebalo da dâ igračima, Krajinović je 29. na svetu, Lajović 33., Kecmanović 69. a Borna Gojo 279...

Objavljeno:

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da je ekipa razočarana elimijacijom iz Dejvis kupa jer nije iskoristila šansu protiv Hrvatske u polufinalu takmičenja u Madridu.

- Razočarani smo današnjim ishodom, dobili smo idealnu šansu posle druge faze da prođemo kao drugoplasirana ekipa. Igrali smo protiv Kazahstana i protiv oslabljene Hrvatske koja nije imala Bornu Ćorića. Verovali smo u pobedu danas, računali smo na dve pobede u singlu, ali nije ispalo kako smo želeli - rekao je Troicki posle meča.

Viktor Troicki, Novak Đoković
foto: EPA/Emilio Naranjo

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je u petak uveče u polufinalu u Madridu izgubila od Hrvatske sa 1:2.

Hrvatska je povela nakon što je Borna Gojo pobedio Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2, a Srbija je izjednačila pobedom Đokovića protiv Marina Čilića 6:4, 6:2.

Odlučujući poen Hrvatskoj doneo je prvi dubl sveta Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u trećem meču polufinala pobedili Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:6, 6:1.

- Veliko razočaranje s obzirom na okolnosti, mislim da je trebalo da iskoristimo šansu i da makar uđemo u finale, u najmanju ruku zbog Novaka Đokovića koji zaista gine, pobeđuje iz dana u dan i doprinosi ovom timu toliko. Najviše mi je žao njega. Ovo je timsko takmičenje i svi daju maksimum, ali svi znamo koliko napora ulaže i želje da igra za reprezentaciju - naveo je Troicki.

Novak Đoković
foto: EPA/Juanjo Martin

On je rekao da Krajinović nije bio spreman za singl posle meča protiv Nemačke zbog povrede, a da ga je uvrstio u dubl jer je želeo da iznenadi hrvatski par, koji je prvi na svetu.

- To je bio najteži meč za dobijanje protiv Hrvatske. Išli smo na iznenađenje ali nije nam pošlo za rukom. Šanse su bile u singlu, tako da, jako smo razočarani ali gledaćemo da izvučemo pouke i izađemo iz ovoga jači. Potreban nam je napredak u dublu, ali i drugi igrač - naveo je selektor.

Novak Đoković, Filip Krajinović
foto: Profimedia

- Od svih očekujemo da budu jači, da podignu rang, a samim tim će dobiti samopouzdanje i biće bolji na kraju godine. Idemo dalje, verujem u njih, zato sam i ovde da im pomognem i da pružim svoj maksimum. Verujem u njih, trudićemo se da ispravimo greške iz ove godine - dodao je Troicki.

Kada je reč o rangu i samopouzdanju ko je bi prema rečima Troickog trebalo da dâ igračima, Krajinović je 29. na svetu, Lajović 33., Kecmanović 69. a Borna Gojo 279...

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.