DA LI STE ZNALI DA FEDERER IMA SESTRU: Poliglota, medicinska sestra, i ona ima blizance kao i Rodžer!
Foto: EPA/Lukas Coch

porodična priča

DA LI STE ZNALI DA FEDERER IMA SESTRU: Poliglota, medicinska sestra, i ona ima blizance kao i Rodžer!

Čak je i na profilima na društvenim mrežama čuvenog tenisera teško pronaći zajedničku fotografiju.

Objavljeno: 07:55h

Samo ozbiljni fanovi Rodžera Federera znaju da Švajcarac ima rođenu sestru, iako se radi o jednom od najboljih i najpoznatijih sportista svih vremena.

Naravno, ima puno onih koji jesu znali, ali mnogo je ljubitelja tenisa koji ostanu u čudu kada shvate da nisu znali da Dijana postoji.

Nije porodica skrivala Dijanu Federer. Jednostavno, ona je odlučila da se ne pojavljuje u javnosti, pa tako nije često ni dolazila na njegove mečeve.

Ipak, ona jeste bodrila brata na nekim važnim grend slem mečevima, a najčešće je gledala Rodžera na delu na turniru u Bazelu.

Dijana ima 42 godine, starija je od Rodžera, a ono što je posebno zanimljivo, jeste činjenica da je sa svojim suprugom dobila blizance, baš kao i mlađi brat sa surpugom Mirkom.

Sestra jednog od najboljih tenisera svih vremena radi kao medicinska sestra, a pored maternjeg nemačkog, tečno priča engleski i francuski jezik, dok odlično funkcioniše i dok priča na italijanskom i švedskom.

Tokom odrastanja, Dijana i Rodžer su provodili vreme u Južnoj Africi i Švajcarskoj, što je u dobroj meri uticalo na njih.

Otac Dijane i Rodžera, Robert Federer, jednom prilikom je pomenuo ćerku dok je odgovarao na pitanja o sinu.

- Nema dileme, veoma sam ponosan na Rodžera, ali isto tako sam ponosan i na moju ćerku, Rodžerovu sestru. Mi smo Federerovi, ostali smo kakvi smo uvek bili i nećemo se menjati - poručio je Robert Federer pre nekoliko godina.

Espreso/Kurir sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.