JEDNOSTAVNO NAJBOLJI: Đoković znao kako da se osveti Medvedevu, preokretom stigao do nove titule u Parizu (FOTO)
Foto: Profimedia

NEMA BOLJEG!!!

JEDNOSTAVNO NAJBOLJI: Đoković znao kako da se osveti Medvedevu, preokretom stigao do nove titule u Parizu (FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na našem portalu

Objavljeno: 18:19h

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu pobedio branioca titule, drugog igrača sveta Danila Medvedeva iz Rusije posle tri seta, 4:6, 6:3, 6:3.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Prvi teniser sveta pobedio je posle dva sata i 15 minuta igre i tako osvojiio 37. trofej iz Masters serije. Novaku je ovo šesta titula na Masters turniru u glavnom gradu Francuske.

Medvedev je bolje počeo meč i poveo sa 2:0, ali je Đoković uspeo da preokrene i povede sa 3:2. Medvedev je napravio niz od tri gema i poveo sa 5:3, a kasnije sačuvao prednost brejka i poveo u meču.

Đoković je u drugom setu zaigrao bolje. Brejkom u četvrtom gemu poveo je sa 3:1, a zatim posle gema na svoj servis i sa 4:1. Usledio je kasnije maratonski deveti gem u kojem je Novak spasio tri brejk lopte i izjednačio je u meču, nakon što je iskoristio treću set loptu.

Nakon mirnog početka odlučujućeg seta, Novak je pojačao tempo. Uspeo je da u petom gemu slomi otpor protivnika, dođe do brejka i povede sa 3:2. Potom je brejk potvrdio bez izgubljenog poena.

Igra Rusa se u tim momentima raspadala, počeo je da pravi greške u serijama tako da je Novak to iskoristio i došao do drugog brejka za 5:2. Rus je uspeo da uzvrati smanji na 5:3, ali je Novak pokazao zašto je broj jedan na svetu, napravio je novi brejk za kraj meča i zasluženu pobedu.

TREĆI SET:

6:3 KRAAAAAAAAAAJ MEČA!!!!! Novak ima meč loptu za novu istoriju. Odmah koristi prvu priliku i šesti put u karijeri osvaja titulu na Mastersu u Parizu.

5:3 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!!! Medvedev ide sada na sve ili ništa. Uzvraća ruski teniser, oduzima servis Novaku i smanjuje prednost u odlučujućem setu.

5:2 - BREEEEEEEEEEEEEEEJK!!!!!!!!! Nova brejk prilika za Đokovića 30:40 koju najbolji teniser sveta koristi i u narednom gemu servira za titulu u Parizu.

4:2 - Bez izgubljenog poena Novak je overio prednost brejka.

3:2 - BREEEEEEEEEEEEJK!!!!!! Đoković je iskoristio priliku i prvi zadao udarac u odlučujućem setu.

2:2 - Odličnim servisima Đoković dolazi do novog izjednačenja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:2 - Identični gemovi na startu seta kada je reč o broju osvojenih poena, ruski teniser ponovo ima prednost.

1:1 - Sada je rezultat izjednačen i u setovima i u gemovima.

Novak Đoković
foto: Profimedia

0:1 - Odlučujući set počeo je servisom ruskog tenisera koji je stigao do prednosti iako je izgubio dva poena.

DRUGI SET:

6:3 - Loš izlazak na mrežu Đokovića, Medvedev stiže do brejk prilike 30:40. Dva puta uzastopno retko kada greši, srpski teniser dolazi do izjednačenja. Još jedna brejk lopta za Medvedeva koju ne koristi, nastavlja se velika borba u ovom gemu. Đoković je na kraju uspeo da iskoristi treću set loptu tako da će treći set odlučiti pobednika Mastersa u Parizu.

5:3 - Imao je Đoković 0:30, ali se Medvedev izvukao tako da Novak mora da servira za izjednačenje u setovima.

5:2 - Briljantno je Novak osvojio poen za 40:30, a zatim i naredni tako da će u narednom gemu Medvedev servirati da ostane u drugom setu.

4:2 - Medvedev smanjuje prednost Novaka koji u narednom gemu servira sa novim loptama.

4:1 - Đoković overava brejk prednosti u drugom setu.

3:1 - BREEEEEEEEEEEEEEEEJK!!!!!! Izuzetno težak gem, ali Novak sjajnom defanzivnom taktikom dolazi do brejk prilike.

2:1 - Novi gem za Novaka Đokovića koji ponovo vodi u drugom setu.

1:1 - Strašnim poenom na mreži Đoković dolazi do 0:30. Medvedev ipak osvaja naredna četiri poena i stiže do izjednačenja.

1:0 - Sjajan start drugog seta za najboljeg teniseta sveta koji lagano osvaja početni gem.

PRVI SET:

4:6 - Novakov nekontrolisani udarac završava u autu tako da Medvedev dolazi do prve set lopte koju odmah koristi i stiže do prednosti u setovima.

4:5 - Uspeo je srpski teniser da osvoji gem i tako natera Medvedeva da servira za osvajanje seta.

3:5 - Imao je dosta sreće Medvedev, stigao do 30:30. Mala razlika odlučila je da se završi u korist ruskog tenisera koji došao na gem od osvajanja prvog seta.

3:4 - BREEEEEEEEEJK!!!!! Loš servis gem Đokovića, Medvedev stiže do 0:40, koristi poslednju priliku i ponovo oduzima servis srpskom teniseru.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

3:3 - Izuzetno uzbudljiv gem koji se igrao na razliku pripao je ruskom teniseru koji je tako prekinuo seriju Novakovih osvojenih gemova.

3:2 - Đoković je stigao do novog gema i potpuno preokrenuo rezultat na sredini prvog seta.

2:2 - BREEEEEEEEEEEEEEJK!!!!! Sjajnim drop-šotom Novak stiže do 0:30, a zatim osvaja još jedan poen za tri vezane brejk prilike 0:40. Duplom servis greškom Đoković oduzima servis Medvedevu i izjednačuje rezultat u gemovima.

Novak Đoković
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

1:2 - Novak bez izgubljenog poena stiže do svog prvog gema na meču.

0:2 - Četiri puta je Đoković smestio loptu u mrežu u ovom gemu što je bilo više nego dovoljno da Medvedev overi prednost brejka na startu meča.

0:1 - BREEEEEEEJK!!!! Prvi poen u finalu osvojio je Medvedev 0:15. Već na samom startu ruski teniser dolazi do tri brejk prilike 0:40. Posle dve propuštene Medvedev je iskoristio poslednju šansu i stigao do prednosti u finalu.

15:08 - Podbacivanjem novčića odlučeno je da Novak svojim servisom počne finalni meč.

15:06 - Uz fenomenalnu najavu finalisti su se pojavili na terenu.

Novak Đoković i Danil Medvedev sastaju se u finalu Mastersa u Parizu.

Đoković je plasmanom u finale izborio sedmi put mesto broj jedan na kraju sezone, čime je oborio rekord Amerikanca Pita Samprasa, atrijumf u glavnom gradu Francuske bio bi samo bonus u sjajnoj nedelji koja je iza najboljeg tenisera sveta.

Ovo je jubilarni, deseti meč između srpskog i ruskog tenisera. Novak Đoković vodi u pobedama sa 5:4, ali je poslednji meč, u finalu US Opena u septembru, dobio Medvedev pa će duel u Parizu biti lepa prilika da se Đoković revanšira ruskom teniseru za taj poraz.

Takođe, Đoković igra za rekordnu, 37. Masters titulu, dok će Medvedev pokušati da odbrani pehar koji je u "Bersiju" osvojio prošle sezone.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.