VRHUNSKI MEČ ČILIĆA: Hrvat se plasirao u polufinale turnira u Sankt Peterburgu!
Foto: EPA/Scott Barbour

dobro izdanje

VRHUNSKI MEČ ČILIĆA: Hrvat se plasirao u polufinale turnira u Sankt Peterburgu!

Španac pao u četvrtfinalu

Objavljeno: 18:24h

U odličnoj je formi Marin Čilić. Hrvatski teniser plasirao se u polufinale turnira u Sankt Peterburgu pošto je savladao Španca Roberta Bautistu Aguta 6:4, 3:6, 6:3.

Čilić, koji je prošle sedmice igrao finale Moskve, za dva sata i 34 minuta je u Sankt Peterburgu stigao do polufinala. Hrvat je posle velike borbe savladao trećeg favorita turnira. Meč je završio sa 19 as udaraca, ali i 7 duplih servis grešaka.

Marin Čilić
foto: EPA/Lynn Bo Bo

Bolje je igrao Španac početkom meča, pa je imao brejk lopte u prva dva servis gema Hrvata. Ipak, Čilić se svaki put izvlačio iz neprijatne situacije. Zaigrao je bolje potom 35. teniser sveta, pa je posle serije brejkova poveo 4:3. Iako je Bautista Agut imao šansu u desetom gemu da nadoknadi brejk zaostatka, ponovo je Čilić bio na visini zadatka, posle čega je iskoristio prvu set loptu.

Velika borba vodila se i u drugom setu, dugo su trajali gemovi. Po brejk su napravili i jedan i drugi do 3:3. Španac je potom oduzeo servis rivalu posle velike borbe u osmom gemu, što mu je omogućilo da dođe do seta.

Sigutniji na servisu bili su obojica u odlučujućem setu. Ključni gem bio je šesti, kada je Čilić napravio jedini brejk.

Rival hrvatskom teniseru u borbi za finale biće pobednik duela Rubljov – Van de Zandšulp.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.