ALKARAS PIŠE ISTORIJU: Španac na senzacionalan način izbacio Beretinija!
Foto: Profimedia

bravo

ALKARAS PIŠE ISTORIJU: Španac na senzacionalan način izbacio Beretinija!

Sjajno izdanje mladog tenisera

Objavljeno: 17:49h

Španac Karlos Alkaras savladao je trećeg nosioca Matea Beretinija 6:1, 6:7 (2), 7:6 (5) u četvrtfinalu Beča . Na taj način postao je treći najmlađi teniser koji se plasirao u polufinale ovog turnira.

Mlađi od Alkarasa bili su samo Rodžer Federer 1999. i Stefan Edberg 1983. godine.

Meč između Španca i Italijana trajao je dva sata i 42 minuta. Karlos je ostvario drugu pobedu nad Top 10 igračem, a prvi put će igrati polufinale nekog turnira iz serije 500.

Karlos Alkaras
foto: Profimedia

Alkaras je bio ubedljiv u prvom setu. Fantastično je igrao 42. teniser sveta i brzo je poveo 5:0. Imao je potom i set loptu na servis rivala, ali je Beretini uspeo da osvoji jedini gem. Bez problema je potom Alkaras odservirao za set.

Agresivno je igrao mladi španski teniser i u nastavku, ali je propustio čak četiri brejk lopte u drugom setu. Na kraju je odlučivao tajbrejk. Beretini je bio bolji u ključnim momentima i izjednačio je rezultat u setovima.

Bolji početkom odlučujućeg seta je bio Alkaras, koji je poveo 4:1. Ipak, iskustvo je bilo na strani Italijana, koji se izborio za novi tajbrejk. Hrbar je bio Španac, i uz jedan mini brejk na startu dodatnog gema je došao do meč lopti. Iskoristio je treću za plasman u polufinale.

Alkaras će se za finale boriti sa boljim iz duela Zverev – Ože-Alijasim.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.