AUSTRALIJA PUŠTA, VIKTORIJA NE DA: Zabranjen ulazak nevakcinisanim teniserima u Melburn!
Foto: Profimedia

konačna odluka

AUSTRALIJA PUŠTA, VIKTORIJA NE DA: Zabranjen ulazak nevakcinisanim teniserima u Melburn!

Novak Đoković neće moći da brani titulu na Australijan openu bez potvrde o vakcinisanju

Objavljeno:

Australijska država Viktorija, čiji je glavni grad Melburn domaćin teniskog grend slem turnira Australijan open, odbacila je danas mogućnost da se nevakcinisanim igračima odobri učešće na turniru.

- Zabranjujemo nevakcinisanima ulazak u pabove, kafiće, restorane i na glavni kriket stadion. Nećemo tražiti izuzeće od ove odluke. Dakle pitanje je suštinski rešeno - rekao je premijer države Viktorije Den Endrjus.

Dodao je da to važi i za profesionalne tenisere i teniserke.

- Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača - rekao je on novinarima.

Ova najava lokalnih vlast dolazi nekoliko meseci pre početka Australijan opena, tradicionalno prvog grend slema u godini (od 17. do 30. januara).

Australijski premijer Skot Morison ranije je rekao da će nevakcinisanim igračima biti dozvoljen ulazak u zemlju ako dobiju izuzeće, za koje bi trebalo da ih prijavi država Viktorija.

Skot Morison, Australija, Premijer
foto: EPA-EFE/MICK TSIKAS

Odluke o vizama i ulasku u zemlju donosi australijska vlada, ali su tokom pandemije korona virusa države same odlučivale o sopstvenim pravilima oko ulaska poput karantina ili obavezne vakcinacije.

Prvi teniser sveta Novak Đoković, pobednik na poslednja tri turnira u Melburnu i devetostruki šampion na tom grend slemu, ranije je odbio da odgovori na pitanje da li je vakcinisan protiv korona virusa.

- Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Situacija trenutno nije dobra - rekao je Đoković ranije ovog meseca.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Prema ATP i WTA organizacijama vakcinisano je oko 65 odsto tenisera i više od 60 odsto teniserki.

Na ovogodišnjem Australijan openu teniseri su morali da budu u dvonedeljnom hotelskom karantinu, a broj gledalaca bio je postavljen na 30.000 dnevno iliti 50 odsto kapaciteta.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.