VILANDER JE TUŽAN ZBOG ĐOKOVIĆA: Vratiće se on sigurno, neće se na ovome zaustaviti!
Foto: Starsport©

tako je

VILANDER JE TUŽAN ZBOG ĐOKOVIĆA: Vratiće se on sigurno, neće se na ovome zaustaviti!

Dva momenta su posebno uticala na Novaka. U prvom gemu kada je izgubio servis posle vođstva 40:15. I na početku drugog seta kada je propustio pet brejk lopti. Loša sreća? Ne verujem

Objavljeno:

Finale Ju-Es Opena i poraz Novaka Đokovića od Danila Medvedeva su i dalje jedna od udarnih tema u svetskim sportskim medijima.

Jedan od najpoznatijih analitičara, legendarni švedski teniser Mats Vilander je u autorskom tekstu za francuski Lekip prokomentarisao finale i izneo neka predviđanja za budućnost.

- Tužno mi je što Đoković nijednom u meču nije imao šansu da pobedi ovo finale. Čak ni set da osvoji. Ne želim da oduzmem zasluge Danilu Medvedevu koji je bio blizu perfkecije ali bilo je nešto čudno u ovoj situaciji.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Taktički, Medvedev je imao pravo: Slao je loptice u sredinu i nije dozvoljavao Đokoviću da jakim udarcima napada uglove. Novak nikako nije uspevao da nađe rešenje za to. Čim bi dobio upotrebljivu lopticu, Medvedev bi ubrzavao i morao je još da čeka na pravi momenat.

Takođe verujem da je servis bio ključ ovog meča. Doneo je Medvedevu dosta lakih poena. Sa druge strane, Novak je servirao užasno i jadno. I tako je ostao bez lakih poena što je ovu borbu odmah pretvorilo u neravnopravnu. Pogotovo je to vilđivo na tvrdoj podlozi koja nije tako brza i nema ništa zajedničko sa onom u Melburnu ili sa travom u Vimbldonu. Sve što je Novak probao, nije funkcionisalo. U takvom izdanju čak ni Novak Đoković ne može zaustaviti Medvedeva.

Mats Vilander
foto: Espreso.co.rs

Kroz svoj stil igre, Medvedev vas konstatno tera da pokušate nešto. A vi ne znate šta i kako... Dva momenta su posebno uticala na Novaka. U prvom gemu kada je izgubio servis posle vođstva 40:15. I na početku drugog seta kada je propustio pet brejk lopti. Loša sreća? Ne verujem... Bilo je očigledno da oseća ogroman pritisak. Mnogo veći nego što možemo i da zamislimo.

Ovaj turnir je doneo i dve lepe vesti. Prva je da je mlada generacija napokon dokazala da je spremna da preuzme baklju od starijih. Toliko da se i dalje nadam da će „velika trojka“ ostati na po 20 osvojenih grend slem turnirua. To bi bilo sjajno! I veoma je moguće. Bio bi to idealan tajming za kraj večne trke.

- Druga dobra vest je da to što sam siguran da se Novak neće zaustaviti ovde. Mogu da ga zamislim kako u narednih nekoliko nedelja puni baterije a onda četiri meseca trenira kao životinja da zablista na Australijan openu. Biće to novi početak za njega - napisao je Vilander u Lekipu.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.