NOVAK NIJE USPEO: Medvedev topovskim servisima srušio Đokovićev san o kalendarskom slemu (FOTO)
Foto: Profimedia

us open, finale

NOVAK NIJE USPEO: Medvedev topovskim servisima srušio Đokovićev san o kalendarskom slemu (FOTO)

Kompletan tok meča imali ste priliku da pratite uživo na našem portalu

Objavljeno: 07:24h

Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na Otvorenom prvenstvu Amerike u Njujorku, pošto je u finalu izgubio od drugog tenisera sveta Danila Medvedeva posle tri seta, 4:6, 4:6, 4:6.

Mevedev je već na startu meča u prvom gemu oduzeo servis Đokoviću. Tu prednost uspeo je da sačuva do kraja prvog seta i povede u finalu.

Ruski teniser je u petom gemu drugog seta napravio novi brejk, a posle gema osvojenog na svoj servis poveo sa 4:2. Novak nije uspeo da se vrati pa je Medvedev posle sat i po vremena poveo sa 2:0 u setovima.

Sa dobrom igrom Medvedev je nastavio i u trećem setu i stigao do 4:0. Kada je ruski teniser imao meč loptu publika je pravila buku, što je omelo Medvedeva koji je grešio. Novak je napravio brejk i smanjio na 3:5, ali više od toga nije mogao.

Novak Đoković, Danil Medvedev
foto: Profimedia

Medvedev je ponovo servirao za pobedu, a ovoga puta bio je uspešan i stigao do pobede od 3:0 u setovima posle dva sata i 15 minuta igre.

TREĆI SET:

4:6 - KRAJ MEČA!!!!!!!! Novak Đoković nije uspeo da osvoji novu Grend slem titulu, poražen je u finalu od Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima.

4:5 - Dobar servis gem za smanjenje prednosti u gemovima.

3:5 - BREEEEEEEEEEEEEJKKKKKKKK!!!!!! Imao je Medvedev meč loptu, ali mu je zadrhtala ruka.. Rus je napravio dve duple greške što ga je koštalo gubitka servisa. Oduševljenje publike na Artur Ešu.

2:5 - Smanjuje Đoković prednost ruskog tenisera koji u narednom gemu servira za pobedu.

1:5 - Ima sada Medvedev i ogromnu sreću, mreža je na njegovoj strani 30:30. Dugačak poen osvojio je ruski teniser i stigao do gem lopte koju je iskoristio i sada je na samo korak od osvajanja turnira u Njujorku.

1:4 - Sa nulom Đoković stiže do svog prvog gema u trećem setu.

0:4 - Medvedev pravi još jedan korak ka najvećoj pobedi u karijeri.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

0:3 - BREEEEEEEJK!!!!!! Novi problemi za Novaka 30:30. Đoković je na ivici poraza, Medvedev mu ponovo oduzima servis.

0:2 - Pritiska sada Đoković, gem se igra na razliku. Izvukao se ruski teniser ovoga puta i osvojenim gemom potvrdio prednost brejka.

0:1 - BREEEEEEEEEJKKKK!!! Novak je u velikom problemu, Medvedev oduzima servis Đokoviću na startu trećeg dela igre.

DRUGI SET:

4:6 - Medvedev dolazi do tri set lopte. Iskoristio je poslednju i stigao do prednosti od 2:0 u setovima.

4:5 - Đoković je osvojio servis gem, a u narednom mora ići na sve ili ništa.

3:5 - Medvedev je vrlo blizu osvajanja drugog seta, Novak mora da servira za ostanak u drugom delu igre.

3:4 - Rus čini čuda šta sve stiže 0:30. Đoković je preokrenuo, uspeo da osvoji naredna četiri poena i tako stigne do novog gema.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:4 - Vrlo lako bez izgubljenog poena, Medvedev potvrđuje prednost brejka.

2:3 - BREEEEEEEEJK!!!!!!! Sada se sve okrenulo, dve brejk šanse ima Medvedev. Drugu priliku ruski teniser je iskoristio i napravio prvi brejk u drugom delu igre

2:2 - Dupla greška Medvedeva 30:30. Najduži poen od početka meča pripada ruskom teniseru 40:30. Novak osvaja naredna dva poena i dolazi do brejk prilike. Đoković je dobio upozorenje jer je polomio reket. Rus je preživeo dve prilike za brejk i stigao do novog izjednačenje u drugom setu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:1 - Sada Medvedev pritiska 15:30. Strašnim forhendom Medvedev dolazi do brejk prilike 30:40. Spasio je Novak odličnim servisom, novi đus u meču 40:40. Težak gem na kraju je pripao Novaku.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:1 - Novak ima tri vezane brejk lopte. Ništa od ovih šansi, izjednačenje. Medvedev je osvojio i naredna dva poena i stigao do izjednačenja u gemovima.

1:0 - Odličan početak drugog dela igre, Novak osvaja gem bez izgubljenog poena.

PRVI SET:

4:6 - Prva dupla greška Medvedeva na meču 30:15. Rus osvaja sledeći poen i dolazi do dve set lopte, a zatim novim as udarcem stiže i do osvajanja prvog seta.

4:5 - Novak je odbranio svoj servis i ostao u prvom setu.

3:5 - Medvedev je maksimalno fokusiran i dolazi na gem od osvajanja prvog seta.

3:4 - Odlični servisi donose Novaku novi gem.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:4 - Novak je uspeo u ovom gemu da osvojio samo poen, Medvedev za sada ne popušta.

2:3 - Raspucao se i Novak koji je osvojio gem bez izgubljenog poena.

1:3 - Projektili Medvedeva i dalje su neuhvatljivi za Đokovića.

1:2 - Druga dupla greška Novaka, novi pritisak Medvedeva 0:30. Ponovo brejk prilike za ruskog tenisera 15:40. Anulirao je Novak ove šanse, izjednačenje. I naredna dva poena osvaja Novak, a samim tim stiže i do svog prvog gema u finalu.

0:2 - Bez većih problema pre svega zahvaljujući strahovitim servisima, Medvedev dolazi do potvrde brejka.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

0:1 - BREEEEEEEJK!!!!! Novak osvaja prvi poen u finalu 15:0. Nervoza čini svoje, prva dupla greška Đokovića 15:15. Već u prvom gemu imamo dramu, igraće se na razliku, izjednačenje. Mali aut donosi Medvedevu prvu brejk priliku na meču koju koristi ruski teniser i odmah na startu finala oduzima servis Đokoviću.

22:12 - Počelo je zagrevanje za finalni duel.

22:11 - Podbacivanje novčića pripalo je Đokoviću koji je odlučio da meč počne svojim servisom.

Novak Đoković, Danil Medvedev
foto: Profimedia

22:08 - Igrači su izašli na glavni teren teniskog kompleksa u Njujorku.

22:07 - Novak Đoković daje izjavu pred izlazak na teren.

21:45 - Približavamo se početku velikog finala i meča koji može uvesti Novaka Đokovića u svet besmrtnih. Najbolji teniser sveta kao i na svim turnirima imaće i ovoga puta podršku srpskih navijača na tribinama.

Novak Đoković i Danil Medvedev sastaju se u finalu US Opena.

Đoković se bori za rekordnu 21. Grend slem titulu čime bi prestigao najveće konkurente Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Novak će pokušati da se domogne kalendarskog slema, što je poslednji put pošlo za rukom Rodu Lejveru još 1969. godine.

Đoković je na putu do finala samo meč protiv Talona Grikspora, takođe kvalifikanta iz Holandije dobio sa 3:0. U prvom kolu je pobedio Holgera Runea sa 3:1, a posle Grikspora usledila su četiri meča zaredom u kojima je gubio prvi set, protiv Keija Nišikorija, Džensona Bruksbija, Matea Beretinija i Aleksandera Zvereva.

Novakov rival u finalu, Danil Medvedev turnir u Njujorku igra na sjajnom nivou. Do sada je na izgubio samo jedan set i to u četvrtfinalu protiv kvalifikanta iz Holandije Botika van de Zandšlupa.

Ova dvojica sjajnih tenisera su poslednji put igrali u finalu Australijan opena i Novak je tada bio ubedljiv i slavio sa maksimalnih 3:0.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.