MLADE TENISERKE POSLE FINALA POSLALE JASNU PORUKU: Koji će biti odgovor igračica iz top 10 na to!?
Foto: Profimedia

VIDEĆEMO

MLADE TENISERKE POSLE FINALA POSLALE JASNU PORUKU: Koji će biti odgovor igračica iz top 10 na to!?

Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovde

Objavljeno:

Na ceremoniji dodele pehara Ema Radukanu i Lejla Fernandes dobile su velike ovacije sa tribina.

Svi na "Artur Ešu" su prisustvovali istoriji, kvalifikantkinja je bez izgubljenog seta sa deset pobeda stigla do pehara. I to sa samo 18 godina.

Bila je to velika borba dve devojke pred kojima je, nema sumnje, lepa budućnost.

Prva se publici obratila poražena, Lejla Fernandes:

- Neverovatno je ovo. Nemam ideju šta da kažem, teško je pričati. Čestitke Emi i celom timu. Ponosna sam na sebe i to kako sam igrala u ove dve nedelje. Publika mi je pomogla da uđem u finale. Hvala Njujork, hvala vam svima - rekla je Lejla.

Nije zaboravila ni da pomene ljude koji su joj bili važni, ali i publiku.

- Hvala što ste verovali u mene, fantastični ste. Tu ste i kada sam bila u problemu, ali i kada sam provodila ove nejlepše trenutke do sada. Nadam se da ću se opet vratiti u finale, ali sa trofejom. Znam da ovo poseban dan za Njujork, teško je svima u Americi, nadam se da možete uvek biti jaki i otporni kao u prethodnih 20 godina. Hvala što ste me podržavali, volim vas, vidimo se sledeće godine - poručila je Kanađanka.

Lejla Fernandes
foto: Profimedia

Šampionka Ema Radukanu je dobila takođe velike ovacije.

- Prvo, čestitam Lejli i njenom timu na sjajnom turniru, igrala je neverovatan tenis, pobedila mnoge top igračice. Nivo njene igre bio je ogroman, nadam se da ćemo imati još mnogo grend slem i ostalih finala. Provela sam tri nedelje ovde, imala divnu podršku mog trenera, agenta, od svih kod kuće, hvala vam svima na tome. Pre svega, hvala svakom ovde u Njujorku, toliko ste učinili da se osećam kao kod kuće, inspirisali ste me u teškim momentima i nadam se da smo vam se danas odužili dobrom igrom - izjavila je Radukanu.

Nije izgubila ni set, ali je u finalu bilo nekoliko teških momenata, posebno u finišu drugog seta, kada je i pala na brejk lopti za Kanađanku.

- Lejla uvek ide da se bori i da igra kvalitetan tenis. Ona je borac, znala sam da moram da kopam duboko, molila sam se samo da ne napravim duplu grešku posle tog pada. Ostala sam u trenutku, prošla proces smirenja i to mi je pomoglo -

Ema Radukanu
foto: Profimedia

Uverena je da njihovo vreme tek dolazi.

- Dubina i kvalitet u ženskom tenisu je sjajan, svako može da osvioji bilo koji turnir. Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovde. Ali i Virdžinija Vejd. Mnogo mi znači što je Virdžinija ovde, Tim Henman takođe, to mi je davalo veru da mogu da pobedim - zaključila je Radukanu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.