NOVAK IMA U SEBI NEŠTO NEVEROVATNO: Šta je to neobično u odnosu na druge pokušali su da otkriju Đokovićevi rivali
Foto: Profimedia

on je jednostavno nedodirljiv

NOVAK IMA U SEBI NEŠTO NEVEROVATNO: Šta je to neobično u odnosu na druge pokušali su da otkriju Đokovićevi rivali

Ono što svi veličaju bez izuzetka je moćan mentalitet i fizička snaga srpskog teniskog asa

Objavljeno: 16:59h

Najbolji teniser planete Novak Đoković naredne noći igra meč polufinala na US openu.

Mnogi se pitaju u čemu je tajna neverovatnih Novakovih rezultata. Američka novinska agencija Asošijeted pres (AP) objavila je izuzetan tekst o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

U tekstu koji nosi naslov "Šta Novaka Đokovića čini sjajnim? Udarci, da, ali i um", autor objašnjava u čemu je tajna njegovih neverovatnih uspeha.

- Ako pitate druge tenisere šta je ta veličina koja je stavila Novaka Đokovića nadomak kompletiranja prvog kalendarskog grend slema nakon više od pola veka, njihovi odgovori pominju različite faktore. Neki će reći da je njegov ritern, drugi će istaći sposobnost da pokrije svaki ćošak terena. Ali ono što svi veličaju bez izuzetka je Đokovićev moćan mentalitet i fizička snaga - stoji na početku teksta "AP"-a.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Naveli su da Đoković ostaje fokusiran i da je uvek u optimalnom fizičkom stanju, naročito kada se igra na tri dobijena seta.

U nastavku teksta prenose izjave Novakovih kolega i koleginica sa tura.

- Njegov najveći kvalitet je njegov um - rekao je Sem Kveri.

- Novak je sa druge planete. Stvarno to mislim, zbog toga kako igra i gleda tenis. Ne postoji niko kao on - rekla je Grkinja Marija Sakari, ovogodišnja polufinalistkinja US opena.

- Njegovo samopouzdanje je neverovatno - rekao je Stiv Džonson.

- Ne vidim nikakvu slabost kod njega. Viđali smo ga da potpuno 'počisti' turnire. Videli smo ga da se vrati iz teških situacija. Čini se da čuva energiju i zna kada da je podigne - objasnila je Džesika Pegula.

Autor teksta se osvrnuo se na meč protiv Matea Beretinija i Rodikovo fantastično zapažanje da Novak prvo rivalima oduzme noge, a nakon toga i dušu.

Posebna pažnja posvećena je izjavi Matea Beretinija, koji je možda i najbolje objasnio zašto je Novak jedinstven.

- Čak i kad se iznervira, on pronađe svoju zonu samopouzdanja. To je nešto što možete da osetite sa druge strane mreže. Sa fizičke strane, čini se kao da se nikad ne umara. To je kao da vam govori 'Ok, jesi li umoran? Ja mogu da ostanem ovde još dva-tri dana'. Takav je osećaj. Morate da taj fizički i mentalni intezitet koji sam ja imao u prvom setu zadržite tokom svih pet. Niko ne kaže da to ne možete da uradite, ali niko na svetu to nije uradio. Postoji osam milijardi ljudi i niko to nije uspeo - rekao je Beretini.

Novak Đoković, Mateo Beretini
foto: Profimedia

Autor ističe da je sada na Zverevu red da pokuša. Nemac je u dobroj seriji, ima 16 vezanih pobeda, a savladao je Novaka u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

- Značajna razlika između tog olimpijskog meča i onoga što nas očekuje u petak je to da se takmičenje u Japanu igralo na dva dobijena seta. Duži format, svi se slažu, favorizuje Đokovića - navodi se u tekstu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.