NOVAK JE MAJSTOR ZA REKORDE: Plasmanom u polufinale turnira u Njujorku upisao je još jedan pored svog imena (FOTO)
Foto: Profimedia

neverovatne brojke

NOVAK JE MAJSTOR ZA REKORDE: Plasmanom u polufinale turnira u Njujorku upisao je još jedan pored svog imena (FOTO)

Đoković je daleko uspešniji od svojih velikih rivala, kada je u pitanju prolaz u završnice grend slemova

Objavljeno: 12:19h

Prvi reket sveta Novak Đoković igraće u polufinalu US opena, a pre tog duela, pojavio se još jedan podatak koji svedoči o velikoj dominaciji Srbina.

Priča o velikoj trojci, Đoković, Nadal i Federer kao i njihovoj trci za najboljeg svih vremena nešto je o čemu se stalno govori, a Novak sada ima još jedan argument u ovom nadmetanju na svojoj strani.

Naime, Đoković je daleko uspešniji od svojih rivala, kada je u pitanju prolaz u završnice grend slemova, pošto je na svom 66. turniru, stigao do 42. polufinala, što znači da je u 63,6 % slučajeva uspevao da se domogne same završnice.

Najbolji teniser sveta je iza sebe ostavio Bjorna Borga, Rodžera Federera, Kena Rouzvola, Rafaela Nadala i mnoge druge.

Verovali ili ne, Novak je peti put u karijeri uspeo da stigne do polufinala na sva četiri Grend slema. To mu je pošlo za rukom i 2011, 2012, 2013. i 2015. godine.

Novak sada juri rekord Rodžera Federera po broju grend slem polufinala i finala. Švajcarac ima 46 polufinala, dok Novak ima 42, ali kada je reč o finalima tu je 31:30 za Federera. To znači da bi eventualnom pobedom u polufinalu, Novak izjednačio učinak Federera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.