SENZACIJE U NJUJORKU SE NASTAVLJAJU: Dve tinejdžerke režiraju čudesnu priču (FOTO)
Foto: Profimedia

malo ko se ovome nadao

SENZACIJE U NJUJORKU SE NASTAVLJAJU: Dve tinejdžerke režiraju čudesnu priču (FOTO)

Ema Radukanu i Lejla Fernandes igraće u finalu US Opena

Objavljeno: 09:12h

Britanska teniserka Ema Radukanu i Kanađanka Lejla Fernandes plasirale su se prošle noći u svoja prva grend slem finala, pošto su u polufinalu Otvorenog prvenstva Amerike pobedile Grkinju Mariju Sakari, odnosno Beloruskinju Arinu Sabalenku.

Radukanu je pobedila Sakari sa ubedljivih 6:1, 6:4, dok je Fernandes bila bolja od Sabalenke sa 7:6(3), 4:6, 6:4.

Osamnaestogodišnja Britanka je prošle noći ispisala istoriju pošto je postala prvi kvalifikant, u ženskoj ili muškoj konkurenciji, koji se ikad plasirao u finale nekog grend slem turnira.

Ona će za titulu igrati protiv 19-godišnje Fernandes, u prvom tinejdžerskom grend slem finalu još od 1999. godine kada je u finalu US Opena Serena Vilijams savladala Martinu Higins.

- Iskreno, ne mogu da verujem. Šok. Ludo. Sve gore navedeno. Ne verujem da mi se ovo događa - rekla je trenutno 150. teniserka sveta, koja će ako pobedi u finalu postati najmlađa grend slem šampionka od Marije Šarapove koja je 2004. godine osvojila Vimbldon sa 17 godina.

Ema Radukanu
foto: Profimedia

Radukanu je do finala na svom drugom grend slem turniru stigla bez izgubljenog seta.

Fernandes, 73. na WTA listi, postala je druga kanadska tinejdžerka koja se u poslednje tri godine plasirala u finale US Opena, pridruživši se tako Bjanki Andresku koja je 2019. podigla trofej. Ona je na putu do finala pobedila četiri nositeljke - Naomi Osaku, Anđelik Kerber, Elinu Svitolinu i na kraju Arinu Sabalenku, koja je druga igračica sveta.

Lejla Fernandes
foto: Profimedia

- Nemam pojma kako sam to uradila. Rekla bih da je to i zahvaljujući publici koja mi je pomogla i danas. Iza mene su godine i godine napornog rada, suza, krvi, svega. Presrećana sam što sam u finalu - rekla je Fernandes, koja je u ponedeljak napunila 19 godina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.