NOVAK ĐOKOVIĆ: Raspao sam se na OI, ovog puta ću biti spreman za meč protiv Zvereva!
Foto: Profimedia

NOLE VERUJE U SEBE

NOVAK ĐOKOVIĆ: Raspao sam se na OI, ovog puta ću biti spreman za meč protiv Zvereva!

Srpskog tenisera u polufinalu US Opena očekuje duel protiv Zvereva

Objavljeno:

Govoreći na konferenciji za medije posle pobede nad Mateom Beretinijem, Novak se prisetio poslednjeg meča njih dvojice, odnosno bolnog poraza na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tada je srpski as imao meč u rukama, sa brejkom išao ka finalu, ali se "raspao" i prepustio meč Nemcu.

"Olimpijske igre su za mene završene jako emotivno. Dominirao sam sve do polufinala. Vodio 6-1, imao 3-2 protiv Zvereva, koji je takođe igrao jako dobro. Onda mi se igra raspala. Dešava se", prisetio se Đoković.

I nastavio da analizira taj susret.

"Počeo sam malo da sumnjam u moje udarce, dok je Zverev čitao moje servise i ujedno jako servirao. Imao je mnogo lakih poena. Sledeće što znamo je da komforno dobio, potom uzeo i zlanu medalju. Od tada nije izgubio nijedan meč".

Novak je pohvalio formu Nemca.

"Pored Medvedeva igra u najboljoj formi. Sada igramo na tri dobijena seta, to je Grend slem. Jako dobro je igrao poslednjih godina ovde u Njujorku, samo nekoliko poena su ga delila od trijumfa u finalu nad Timom. Znam da će biti teže nego protiv Beretinija, ali spreman sam. Rezultat je nešto što ne mogu da predvidim, ali definitivno mogu sebe da dovedem u najbolje moguće stanje uma i tela da budem najboljim. Znam kako igra, veoma je dobar. Ovo će biti igra nerava, mnogo toga je u opticaju. Mislim da će sitnice odlučiti".

Analizirao je i trijumf nad Beretinijem, otkrivši da je pružio najbolju partiju na turniru.

"Odigrao sam tri najbolja seta na turniru, drugi, treći i četvrti. Podižem nivo tenisa. Kada sam izgubio prvi set prešao sam na drugi nivo i ostao na tom do kraja. To je nešto što me ohrabruje i daje mi samopouzdanje za polufinale. Bila je velika borba, kao i uvek sa Mateom. Moćan je igrač, u forhendu, servisu, uvek je teško igrati protiv njega. Osetio sam da je ovo moj meč, napravio iskorak i poboljšao igru u odnosu na prethodne mečeve. Sve ide u dobrom pravcu", zaključio je Novak.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.