NOVI ŠOK ZA ORGANIZATORE JU ES OPENA: Nadal se povukao, ZAVRŠIO SEZONU; Đoković postaje izraziti favorit! (VIDEO)
Foto: Profimedia

povreda je jača

NOVI ŠOK ZA ORGANIZATORE JU ES OPENA: Nadal se povukao, ZAVRŠIO SEZONU; Đoković postaje izraziti favorit! (VIDEO)

Prethodno su otkazali Rodžer Federer i branilac titule Dominik Tim

Objavljeno: 12:51h

Španski teniser Rafael Nadal neće učestvovati na predstojećem Ju Es openu. Štaviše, izjavio je da je završšio sezonu zbog povrede stopala, koje ga muči još od 2004.

Prethodno su učešće na poslednjem Gren slemu sezone otkazali Rodžer Federer i branilac titule Dominik Tim.

- Pozdrav svima, želim da vas obavestim da nažalost neću igrati više u ovoj sezoni. Iskreno, imao sam previše problema sa povredom stopala u poslednjih godinu dana i moram da napravim pauzu - napidsao je Rafa na društvenim mrežama, a na Instagramu objavio i video poruku fanovima.

- Nakon razgovora sa porodicom i timom, doneo sam ovu odluku. Ove godine sam propustio mnogo važnih takmičenja, poput Vimbldona i Olimpijskih igara.

- Obećavam vam da ću da radim žestoko kako bih mogao da nastavim da uživam u ovom sportu još neko vreme. Veliki zagrljaj svima! - poručio je rezignirani Rafa armiji šokiranih navijača.

Ovako je Novak Đoković ostao bez još jednog od glavnih konkurenata u pohodu na kalendarski Gren slem. Ipak, imaće izazivače u vidu olimpijskog šampiona Aleksandera Zvereva, Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa.

Nadal je uprkos brojnim problemima sa povredama, pre svega kolena, u drugom delu sezone, uspeo da četiri puta osvoji Ju Es open. Ovako mu se ponovila 2009. i 2015. godina kada takođe nije osvojio nijedan Gren slem - prvi put je postao šampion daleke 2005. kao 19-godišnjak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.