JEDAN U NIZU NAPADA: Teniska legenda žestoko kritikovala Đokovića (FOTO)
Foto: Profimedia

bez pardona

JEDAN U NIZU NAPADA: Teniska legenda žestoko kritikovala Đokovića (FOTO)

Novak i njegova organizacija PTPA ovog meseca slavi godinu dana postojanja

Objavljeno: 21:14h

Nekadašnja teniserka Bili Džin King, osvrnula se na PTPA, tenisku asocijaciju koju je pokrenuo najbolji igrač sveta Novak Đoković.

Kingova, po kojoj teniski centar na US Openu nosi ime, smatra da Novak nije dobar model jer ne poklanja dovoljno pažnje ženskom tenisu. Ovo je samo jedan u nizu napada na Novaka i njegovu organizaciju koja ovog meseca slavi godinu dana postojanja.

Bili Džin King kaže da PTPA ima sve preduslove da bude uspešna organizacija, ali…

- Nikad nisu pričali sa mnom, pa ne znam kakve su im zamisli. Kad sam bila na Vimbldonu, stalno sam zapitkivala ljude, ali niko ništa ne zna. Definitivno su popravili sajt, politički korektno se sada izražavaju, a o ženama pričaju samo kada ih neko pritisne - kaže Bili.

To je jedna od kritika na račun asocijacije, jer je isprva bilo priče da samo brani interese tenisera.

- Ovako nije dovoljno dobro. Imaju oni ‘teškaše’ među igračima, imaju novca, Novak Đoković će definitivno da bude najbolji ikad, što je stvarno važno. Ali ne znam koliko ljudi želi njega da prati - dodala je Bili Džin King.

Ona tvrdi da je u sportu i dalje snažno prisutan seksizam.

- Ako se vratite u šezdesete godine, kada smo dobili profi tenis, obigravala sam oko muškaraca u pokušaju da dobijemo jednu, zajedničku asocijaciju. Odbili su. Bilo je to teško vreme, jer te momčiće, a neki od njih su mi dragi prijatelji, nije bilo briga. I dalje je teško, jer muškarci, generalno, ne brinu zbog nas. Ne vidim da su nešto zagrejani za nas i sa ovom novom asocijacijom", zaključila je Kingova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.