NOLETU SE ČISTI PUT DO TITULE NA US OPENU: Nastup branioca trofeja POD ZNAKOM PITANJA!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

oho

NOLETU SE ČISTI PUT DO TITULE NA US OPENU: Nastup branioca trofeja POD ZNAKOM PITANJA!

Dominik Tim nije učestvovao ni na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju, a takođe nije nastupao ni na Vimbldonu zbog povrede šake

Objavljeno:

Aktuelni šampion Ju-Es Opena, Dominik Tim, izjavio je za O3 televiziju da još ne zna siguran da li će braniti šampionsku titulu na poslednjem Grend slemu u sezoni.

Dominik Tim nije učestvovao ni na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju, a takođe nije nastupao ni na Vimbldonu zbog povrede šake.

Od povrede se još nije u potpunosti oporavio, te je zato njegov nastup u SAD neizvestan.

- Cilj mi je svakako da budem spreman za Njujork, ali biće to vrlo, vrlo tesno. Svakog dana nešto može da se promeni, ali nadam se da ću moći da igram. Šanse nisu velike, jer nemam mečeva u rukama, ali biće sjajno ako budem tamo - izjavio je Tim.

Kako bi ostao u formi i uprkos povredi, Dominik Tim je trenirao levom rukom.

- Bio sam u poslednje vreme u stanju da radim sve što nije opterećivalo ručni zglob, ali nije mi bilo dozvoljeno da igram tom rukom. Igrao sam levom rukom, radi na jačanju gornjeg dela tela, ramenima. Ne znam dovoljno sebe, ne mogu da kažem kada ću igrati. Niko ne može. Zavisi od procesa zarastanja, kako reagujem na prvi problem. To se može reći tek naknadno - otkrio je Austrijanac.

Tim bi trebalo da obavi lekarske preglede, nakon kojih će i sigurno znati može li nastupiti na poslednjem Grend slemu u sezoni.

- Imam zakazan novi pregled magnetnom rezonancom, to je jako važno, mislim da ću tada znati kada ću ponovo moći da se takmičim. Ipak, zglob neću smeti odmah da opterećujem, ići ću postepeno, stiskati lopticu, igrati na skraćenom terenu, postepeno napredovati. Trenutno igram 'pogrešnom' rukom - kroz šalu je zaključio Dominik Tim.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.