FEDERER PROGOVORIO O PENZIJI, ALI I US OPENU: Sada je SVE JASNO!
Foto: EPA/Neil Hall

javio se

FEDERER PROGOVORIO O PENZIJI, ALI I US OPENU: Sada je SVE JASNO!

- Sada je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to da ponovo naučim

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer poslednjih meseci muku muči sa povredama, a sada je pričao o stanju u kom se nalazi i izgledima da nastupi na US openu i pokuša da se suprotstavi Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Rodžer je ovog puta pomenuo i penziju i planove za život po povlačenju sa teniskih terena.

- Bio sam na odmoru, već duže vreme ništa nisam radio zbog kolena. Morao sam da pustim da sve prođe nakon Vimbldona... Ove nedelje ću se sastati sa timom i doktorima i videćemo šta dalje. U ovom trenutku, sve je još neizvesno, rekao je Federer za švajcarski "Blik".

Rodžer Federer
foto: Profimedia

S obzirom na to da grend slem u SAD počinje 30. avgusta, a Federer nije trenirao u međuvremenu, šanse da će biti na spisku učesnika, nisu velike.

- Teško je, pre mi je bilo lakše. Pitanja su bila jasna: Koji mi je renking, gde je sledeći turnir... danas je drugačije. Pitam se, kada ću se vratiti na teren, šta sada mogu da postignem, koji su mi ciljevi, kako ću sa porodicom, šta kaže moj tim... drugačije je sve nego pre 10 godina.

Pritisak na Švajcarca je sve veći.

- Sada je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to da ponovo naučim.

Federer je dugo uspešno izbegavao pitanje o penziji, čak je isticao da o istoj i ne razmišlja, ali kako je nedavno napunio 40 godina, taj trenutak više ne deluje tako daleko.

- Želim da idem na NBA, NHL i NFL finala. Želim u Tokio. Želim da posetim najlepše parkove sveta sa mojom porodicom. Hoću da naučim da sviram saksofon, da skijam, da idem na snoubording... Da, hoću i da ronim! Definitivno se približila penzija, zaključio je Federer.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.