ZLATO JE I DALJE SAMO SAN: Novak neobjašnjivim padom u igri poražen u polufinalu OI od Zvereva! (6:1, 3:6, 1:6)
Foto: EPA/Rungroj Yongrit

Idemo!

ZLATO JE I DALJE SAMO SAN: Novak neobjašnjivim padom u igri poražen u polufinalu OI od Zvereva! (6:1, 3:6, 1:6)

Polufinalni duel između najboljeg reketa sveta i Aleksandra Zvereva možete uživo pratiti na Espreso.rs

Objavljeno: 12:10h

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskog turnira u tenisu jer je poražen od Aleksandra Zvereva 1:2 (6:1, 3:6, 1:6)

Meč je počeo sa razmenom gemova na svoj servis, sve do četvrtog kada je Novak napravio brejk koji je do kraja seta uspeo da sačuva i tako dođe do prednosti.

Novak Đoković
foto: EPA/Rungroj Yongrit

U drugom setu je situacija bila slična, ali ja tada Đoković brejk napravio u petom gemu i kada smo posle toga svi mislili da će Novak lagano privesti meč kraju usledio je veliki pad u igri srpskog tenisera.

Aleksandar Zverev
foto: EPA/Rungroj Yongrit

Od tada je Zverev uzeo čak osam gemova zaredom , Novak jednostavno nije bio svoj. Nije pomogla ni pauza posle drugog seta, Đoković je potom u trećem setu bio nadigran. Imao je šansu u drugom gemu, ali nije uspeo da iskoristi jednu od četiri brejk lopte koju je imao.

Ovako je borba za zlato i na četvrtoj olimpijadi ostao samo san , jer je Novak poražen treći put u polufinalu.

Novak Đoković
foto: EPA/Rungroj Yongrit

Za bronzu će se sutra boriti protiv Karenja Buste.

III SET

1:6 - KRAJ MEČA ALEKSANDAR ZVEREV JE U FINALU! Nije se Novak oporavio od krize od sredine drugog seta i od tada je uzeo samo jedan gem. Tako da ni na ovoj Olimpijadi neće imati priliku da se bori za zlato.

Novak Đoković
foto: EPA/Rungroj Yongrit

1:5 - Zverev pogađa kao nikada do sada, ponovo je Novak bio na 30:30, međutim opet nije uspeo da stigne do brejk lopti.

1:4 - Evo napokon gema za Đokovića kojim je prekinuo seriju od osam gemova zaredom Zvereva. Nadamo se da ovo može da dodatno pokrene Novaka na putu ka preokretu.

0:4 - Bilo je 15:30, ali se nažalost na tome i završilo jer je Aleksandar posle toga uzeo sledeća tri poena i osvojio gem. Novak se stvarno trudi da preokrene stvari u svoju kortist , ali mu trenutno ne ide.

0:3 - Nastavlja se potop Novaka Đokovića. Još jedan brejk Zvereva, i sada je situacija nikad teža za prvog tenisera sveta. Nole je uzeo samo jedan poen na svoj servis.

Novak Đoković
foto: EPA/Rungroj Yongrit

0:2 - Posle velike borbe Novak i posle četiri brejk lopte nije uspeo da napravi brejk. Zverevu je pošlo za rukom da sve to spase i dođe do svog drugog gema.

0:1 - Ovo je sada već zabrinjavajuće. Nastavlja se setrija gemova Zvereva, jer je treći set otvorio sa brajkom. Novak mora pod hitno da nađe izlaz iz ove krize.

II SET

3:6 - DRUGI SET OSVAJA ZVEREV! Veliki pad u igri Novak Đokovića koji je od brejka u ovom delu igre, izgubio četiri gema zaredom i preokrenuo meč u svoju kortist, mada je Novak imao 0:30, ali nije uspeo da dođe do brejk lopti. Odmah po završetku seta, Novak je otišao do svlačionice, opet su uslovi za igru veoma teški.

Aleksandar Zverev
foto: EPA/Rungroj Yongrit

3:5 - Kakav pad Novaka, novi brejk pravi Zverev i sada će on servirati za set. Đoković je bio potpuno nemoćan. Velika promena u igri prvog tenisera sveta.

3:4 - I sada bez izgubljenog poena je Nemac osvojio gem i vodi u setu. A malo pre toga je izgledalo da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Čekamo Novakov odgovor.

Novak Đoković
foto: EPA/Rungroj Yongrit

3:3 - Ekspresno se vraća Zverev. Brejk sa nulom je napravio Nemac i sada je ponovo izjednačeno u drugom setu.

3:2 - BRAVO NOLE MAJSTORE! Brejk za Srpskog tenisera. Opet je Novak doakzao da ima najbolji ritern na svetu i time je onemogućio Zvereva da napravi prednost svojim servisima. Imao je Đoković i 15:40, nije iskoristio prvu , ali drugu jeste.

2:2 - Posle velike borbe i nervoze koja je bila prisutna kod obojice u ovom gemu, Novak je izjednačio rezultat u drugom setu. Čak je u jednom trenutku Zverev bacio reket o podlogu, ali je sa njim nastavio da igra.

2:1 - Uradio je Zverev u drugom, što nije u prvom, sada je stigao do svog drugog gema i to bez većih problema jer je Novak uzeo samo poen u trećem gemu ovoga seta.

1:1 - Gem za Đokovića, koji je uz malo muka uspeo da ga osvoji jer je ponovo bio ljut na glavnog sudiju meča zbog jedne sumnjive odluke. Bilo je opet 40:40, ali Novak igra dobro i došaoi je do prvog gema u setu.

0:1 - Prekida Zverev seriju Novaka od pet gemova zaredom jer je uspeo da osvoji prvi gem u drugom setu.

I SET

6:1 - PRVI SET IDE U KORIST PRVOG TENISERA SVETA! Novaku je ovo peti gem zaredom i uspeo je da upotpunosti anulira dobar start meča Zvereva, a prednost je kao što smo rekli pre svega poenima osvojenim posle dugih poena. Novak igra sve bolje, a nadamo se da će još bolji biti i u drugom setu.

5:1 - JOŠ JEDAN BREJK PRAVI NOVAK! Đoković je sada apsolutni dominator centralnog terena u Tokiju. Bukvalno sve je stigao da vrati u teren, a ono što je prevagnulo na njegovu stranu je prednost što je Nole u dugim poenima bokji od Zvereva.

4:1 - Uspeo je Nole da materijalizuje brejk i sada ima lepu prednost u prvom setu. Opet je lagano moglo da ode na vodenicu Zvereva, jer je Nemac imao 40:40, ali je i u ovom slučaju gem rešio sa drop šotom.

3:1 - BREJK PRAVI ĐOKOVIĆ! Uspeo je Novak da preuzme kontrolu nad dugim poenima i sa dva sjajna poena, sa odlepi na brejk prednosti u prvom setu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:1 - Opet je bilo gusto na Novakov servis, ali je Srbin to rešio u svoju korist. Dva puta je bilo 40:40, međutim Đoković nije dozvolio brejk lotu u ovom gemu. A poslednji poen u gemu je osvojio sa perfektnim drop šotom.

1:1 - Dolazi i Nemac do svog prvog gema, iako je bila jedna sumnjiva situacija kod 15:30, gde je glavno sudija možda i oštetio Novaka, ali ne vredi kukati idemo dalje.

1:0 - Gem za Novaka, imao je Zverev brejk loptu ali je Đkoović dobrim servisima uspeo da preokrene stvari na svoju stranu i povede u ovom polufinalu.

Počinje meč, Novak Đoković je prvi na servisu.

Pobednik meča (što se nadamo de će biti Novak) će igrati protiv Rusa Karena Hačanova koji je u dva seta bio bolji od Karenja Buste.

Igrači su izašli na teren, počelo je zagravanje još pet minuta do početka meča.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.