ĐOKOVIĆ JE "NEČASTIVI ĐAVO" I "MANIJAK DIJETA"! Italijani nikad JAČE ZAGRMELI zbog SRBINA
Foto: Profimedia

oduvao ih je

ĐOKOVIĆ JE "NEČASTIVI ĐAVO" I "MANIJAK DIJETA"! Italijani nikad JAČE ZAGRMELI zbog SRBINA

"Nole je uprkos godinama okretan kao mačka, jak kao bik, prepreden kao lisica, manijak dijeta, kao Ronaldo trenira manijakalno. Đoković je ljudožder"

Objavljeno: 17:58h

Istezao se, lomio, dovodio telo do maksimuma izdržljivosti, "udvostručavao" i "učetvorostručavao", savijao se, ali se nije slomio, tako italijanski mediji ocenjuju igru Novaka Đokovića dan nakon osvajanja Vimbldona, sa neverovatnim metaforama i epitetima za najboljeg tenisera sveta koji je u finalu pobedio Matea Beretinija.

"La Gazeta delo Sport" ocenjuje da je Noletovo iskustvo bilo odlučujući faktor u meču sa Beretinijem, uz nabrajanje šta je sve Novak do sada osvojio dostižući Federera i Nadala. Sada se „priprema da ispiše novu stranicu istorije teniskog sporta, jer je samo u jednoj godini osvojio sve najznačajnije turnire“.

"Dakle, bilo je to remek delo Đokovića i sve će učiniti da ne propusti bilo šta što predstoji u narednim mesecima".

Korijere delo Sport počinje sa zaključkom "bio jedan busen trave Vimbldona koji nam je naneo bol, one dve travke koje je pojeo Nole", uz nabrajanje šta je sve uradio u dugom meču u svojoj "nemogućoj misiji", taj "nečastivi đavo Nole".

"Il fato Kvotidijano" navodi da je Beretini već ušao u istoriju, ali je pobedio "marsovac Novak Đoković, najjači rival na svetu".

"Nole je uprkos godinama okretan kao mačka, jak kao bik, prepreden kao lisica, manijak dijeta, kao Ronaldo trenira manijakalno. Đoković je ljudožder".

"La Republika" donosi na dve stranice priču o igri dvojice za Vimbldon i intervju sa Beretinijem.

"Shvatio sam da Đoković studira igru drugih pre meča, to treba da naučim ne bih li bio bolji. To je on činio svih ovih godina protiv Federera i Nadala", istakao je Mateo.

"Il Đornale" odaje sve počasti Noletu i navodi da je reč "o velikom teniseru, ali najpre izuzetnom atleti". Uz opasku da Mateo Beretini "nije izgubio, nego se samo pokolonio pred nepobedivim rivalom, kao pred kraljevima na terenu Vimbldona".

Korijere dela Sera sa naslovom "Korak do sna" analizira igru obojice sa zaključkom da je "pritisak DŽokera monstruozan". Beretini je za njih poručio da je "Đoković svojim oružjem neutralisao njegovo oružje i iz ugla taktike, on i Federer su najveći". Korijere sa simptijama zaključuje da je Đoković "mašina za mlevenje mesa" i "ima glad ratobornog ljudoždera".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.