BERETINI SE NADA PODRŠCI PUBLIKE U FINALU: Italijani će imati LUD dan u nedelju!
Foto: EPA/Vickie Flores

Vimbldon

BERETINI SE NADA PODRŠCI PUBLIKE U FINALU: Italijani će imati LUD dan u nedelju!

Beretini je prvi Italijan učesnik finala muškog singla Vimbldona

Objavljeno:

Mateo Beretini je bio veoma uzbuđen posle plasmana u finale Vimbldona trijumfom nad Hubertom Hurkačom, svog najvećeg uspeha u karijeri.

- U potpunom sam haosu sada, a sa druge strane, dosta dobro sam rešio meč u svoju korist. Imao sam samopouzdanja i mislim da sam odigrao najbolji meč do sada. Pogotovo posle trećeg seta – znao sam da mogu da pobedim kako god on da odigra. Ako on uradi nešto dobro, bio sam uveren da ja mogu bolje - izjavio je Beretini.

Publika je u drugom polufinalu navijala za autsajdera Denisa Šapovalova u duelu sa Novakom Đokovićem, a Italijan kaže da mu ne bi smetala ista podrška u finalu.

Mateo Beretini
foto: EPA/Neil Hall

- Nadam se da će navijati za mene. Biće sjajna atmosfera, u to sam siguran. Biće to moje prvo finale Vimbldona, a Italijani će u nedelju imati veoma lud dan. Mislim da smo to zaslužili – uz fudbal sada je tenis jedan od glavnih sportova u Italiji. Drago mi je što sam prvi Italijan u finalu Vimbldona, ali iskreno, bilo bi mi drago i da nisam prvi. Šalim se. U kontaktu sam sa Adrijanom Panatom, poslednjim Italijanom koji je igrao finale jednog grend slema. On mi je poslao poruku posle meča sa Feliksom Ože-Alijasimom. Bodrio me je i rekao mi da ću servirati 220 km/h. Posle početka sezone i povrede koju sam imao na ATP kupu nisam mogao da zamislim da ću biti ovde - presrećan je Beretini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.