PRE TAČNO 20 GODINA NOVAK JE NOSIO UŽINU HRVATU I BIO UZ NJEGA: Danas Ivanišević sprema Đokovića za ISTORIJU!
Foto: EPA/Dave Hunt

Sećanje

PRE TAČNO 20 GODINA NOVAK JE NOSIO UŽINU HRVATU I BIO UZ NJEGA: Danas Ivanišević sprema Đokovića za ISTORIJU!

Kad je započeo saradnju sa Goranom, Novak se emotivnim rečima prisetio tih susreta sa njim

Objavljeno:

Pre tačno 20 godina Goran Ivanišević je osvojio Vimbldon. Nikola Pilić bio je na tom finalu uz Goranova oca. Ne slučajno jer je on jedan od zaslužnijih za njegove uspehe.

A onda se u njihovu priču na više načina upleo i Novak Đoković, danas prvi teniser sveta.

- Kad sam trenirao s Goranom 2000. godine u svojoj akademiji u Minhenu, zamolio sam ga da pet minuta udara lopticu sa jednim malim crnokosim. Novak je tada imao 13 godina. I Goran je pristao, a umesto pet igrali su 20 minuta. Novak je bio kao hipnotisan, nije promašio nijednu loptu. Bio je iznimno usredočen, on ima tu perlu fokusa, a Goran je bio ime i Novak se hteo pokazati. Goran mi je nakon toga rekao: "Mislim da će ovaj mali biti dobar igrač” - prisetio se Pilić.

Kad je započeo saradnju sa Goranom, Novak se emotivnim rečima prisetio tih susreta sa njim kod Pilića (iz 2000., ali i godinu poslije).

Pa je između ostaloga u svojoj poruci istakao i sledeću rečenicu:

- Dragi Niki, hvala ti što si mi pružio priliku da Goranu nosim užinu dok se pripremao za svoj slavni trofej na Vimbldonu 2001. godine.

- Da, Novak bi ponekad doneo hranu iz restorana jer je Goran bio zauzet ozbiljnim treninzima. Došao je kod mene telesno nepripremljen, imao je osam kilograma viška, ali i psihički je bio u lošem stanju, 19. puta je ispadao u prvom kolu. Praktično se hteo oprostiti od tenisa, izgubio je čak i od mene iako sam tada imao 60 godina, a samo osam meseci posle osvojio je Vimbldon. Ja sam mu tada, na početku te sezone, sugerisa da ide igrati Čelendžer u Heilbronu, da se malo oporavi i pobedama vrati samopouzdanje. Tako je i bilo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.