NOVAK SUTRA OTVARA PROGRAM NA CENTRALNOM TERENU VIMBLDONA: Sutra gledamo i Lajovića, Đerea i Kecmanovića!
Foto: EPA/Nic Bothma

prvi dan

NOVAK SUTRA OTVARA PROGRAM NA CENTRALNOM TERENU VIMBLDONA: Sutra gledamo i Lajovića, Đerea i Kecmanovića!

Prvi teniser sveta brani titulu osvojenu 2019. godine

Objavljeno: 14:07h

Takmičenje na trećem grend slem turniru u sezoni, londonskom Vimbldonu, počinje u ponedeljak, a na teren će, izmedju ostalih branilac titule Novak Đoković i još trojica srpskih tenisera.

Odbranu titule Đoković počinje u ponedeljak od 14.30 protiv domaćeg tenisera Džeka Drejpera, 250. na ATP listi. Taj duel je prvi na programu Centralnog terena.

Prvi teniser sveta brani titulu osvojenu 2019. godine, pošto se turnir prošle godine nije održao zbog pandemije korona virusa. Prethodno, najbolji na londonskom grend slemu bio je 2011, 2014, 2015, 2018. godine.

Posle njih na teren će Amerikanka Sloun Stivens i Čehinja Petra Kvitova, a zatim igraju dvostruki šampion Vimbldona, domaći teniser Endi Marej i Nikoloz Basilašvili iz Gruzije.

Takmičenje na Vimbldonu Dušan Lajović počinje duelom protiv Francuza Žila Simona. Taj meč je treći na programu terena broj pet na kome takmičenje počinje u 12 časova.

Laslo Đere u prvom kolu igra protiv Urugvajca Pabla Kuevasa, a meč je treći na programu terena broj osam, na kome takmičenje počinje u 12 časova.

Duel Miomira Kecmanovića i Argeninca Fakunda počinje u 12 časova i prvi je na terenu broj 11.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.