BIVŠI FEDEREROV TRENER BESAN ZBOG NEPRAVDE: Možete da volite koga hoćete, ali NOVAK JE NAJDOMINANTNIJI TENISER!
Foto: Profimedia

ISTIČE ČINJENICE

BIVŠI FEDEREROV TRENER BESAN ZBOG NEPRAVDE: Možete da volite koga hoćete, ali NOVAK JE NAJDOMINANTNIJI TENISER!

Anakon je naveo sve podvige srpskog tenisera u prethodnoj deceniji u prilog svojoj tvrdnji

Objavljeno:

Nekadašnji trener Rodžera Federera Pol Anakon izuzetno je cenjen u svetu tenisa.

Njegovo mišljenje ima težinu, a Amerikancu smeta što neko drugi ne dobija dovoljno priznanja u belom sportu, a itekako ga zaslužuje - Novak Đoković.

- Mislim da je Novak Đoković neko koga "radi" pisanje istorije. Stao je na put dvojici verovatno najtežih i najvoljenijih ljudi u istoriji ovog sporta i zato to publika ne ceni koliko bi trebalo. Po meni je sramota što se Novaku ne odaje priznanje u meri u kojoj je zaslužio - rekao je Anakon.

Pol Anakon
foto: EPA/Joe Castro

Pol smatra da je Srbin u svakom slučaju najdominantniji u prethodnoj deceniji.

- Od 2011. Novak je osvojio 18 grend slem turnira, dok su Rodžer i Rafa zajedno uzeli 15. Osvojio je 31 masters turnir iz serije 1.000 dok su Federer i Nadal zajedno osvojili 28. Bio je pobednik četiri završna Masters turnira, njih dvojica samo jedan. Novak je na prvom mestu ATP liste proveo 324 nedelje! Možete da volite koga hoćete, ali morate da se držite činjenica. One kažu: Novak je najdominantniji teniser poslednje decenije. To je jednostavno tako! - decidirano tvrdi.

Anakon je bio trener i Noletovog idola Pita Samprasa. Ali, kod njegovog zemljaka je najjače oružje bilo servis, a kod Đokovića baš suprotno.

- Novak Đoković je neverovatan. On je najbolji riterner kojeg sam video u ovom sportu. Takođe i jedan od taktički najboljih igrača - zaključio je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.