NADALOV TRENER NAHVALIO NOVAKA: To se retko viđa u istoriji sporta!
Foto: Profimedia

impresioniran

NADALOV TRENER NAHVALIO NOVAKA: To se retko viđa u istoriji sporta!

Mnogi su iznenađeni Rafinim odustajanjem od Vimbldona i Olimpijskih igara, ali Moja objašnjava da u ovoj fazi karijere i posle spleta okolnosti nije imao drugog izbora

Objavljeno:

Trener Rafaela Nadala, takođe bivši broj 1, Karlos Moja, analizirao je poraz svog pulena u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića.

- Bio je to meč sličan onom koji su igrali u Rimu. Sve je izjednačeno, a u takvim situacijama je ključno dobiti one najvažnije poene kojima će promeniti stvari u svoju korist. Novak je bio bolji u takvim situacijama, recimo na 5:6 u trećem setu - rekao je Moja, podsetivši na propuštene brejk, odnosno, set lopte Nadala.

Pohvalio je Majorčanin Novakovu mentalnu čvrstinu u prelomnim trenucima.

- Poseduje impresivan mentalitet, odlučnost koja se retko viđala u istoriji sporta. Svi članovi "velike trojke" terali su jedni druge da postanu bolji igrači - "otrkio" je Moja kako su Federer, Nadal i Đoković pomerili granice tako visoko.

Rafael Nadal, Karlos Moja
foto: EPA/Daniel Pockett

Mnogi su iznenađeni Rafinim odustajanjem od Vimbldona i Olimpijskih igara, ali Moja objašnjava da u ovoj fazi karijere i posle spleta okolnosti nije imao drugog izbora.

- Poraz nije uticao toliko, više je do toga što sada imamo nedelju manje između Rolan Garosa i Vimbldona, kao i do celog konteksta u svetlu pandemije. Na mentalnom planu, teško je biti u karantinu pre velikih mečeva, igrati pred malo gledalaca… To utiče na Rafu, on je čovek koji je povezan s ljudima, i palo bi mu teško da u Londonu bude u karantinu - zaključio je trener osvajača 20 grend slem titula.

Nadal je Old Inglend klab osvajao dva puta a sa Olimpijskih igara ima zlato i u singlu i u dublu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.