ZBOG PORAZA OD NOVAKA, NADAL UPAO U DEPRESIJU: Već otkazao turnir u svom gradu dok je upitan i nastup na VIMBLDONU!
Foto: Epa/ Yoan Valat

NIJE MU LAKO

ZBOG PORAZA OD NOVAKA, NADAL UPAO U DEPRESIJU: Već otkazao turnir u svom gradu dok je upitan i nastup na VIMBLDONU!

Početak trećeg Gren slema je 28. juna

Objavljeno:

Novak Đoković je u petak savladao Rafael Nadala u polufinalu Rolan Garosa sa 3:1 u setovima i danas će igrati u finalu protiv Grka Stefonsa Cicipasa.

Nadal je i posle meča na konferenciji za novinare istakao da je ovo najteži poraz koji je doživeo ove godine, a prema njegovim planovima za nastavak ove sezone i jeste slučaj.

Naime Španac će gotovo sigurno propustiti turnir u Majroci, dok je po njemu upitan i nastup na Vimbldonu.

- Definitivno neću igrati na turniru na Majorci. U godinama sam koje imam, voleo bih da igram kod kuće pred gledaocima, ali nemam izbora. Ne osećam se spremnim da počnem da treniram na travi za tri dana. To nije realno. Posle dva intentivna meseca u pozitivnoj sezoni na šljaci u kojoj nisam postigao konačan cilj, uspeo sam da osvojim dve titule. Telo posle tolike borbe obično trpi. Vimbldon je za dve nedelje. Drugačije je nego kad sam imao 25 godina. Imam 35 godina i moram da gledam da se oporavim u svakom pogledu - reako je Nadal i dodao

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Moram sve to da svarim, da budem smiren, da uzmem nekoliko dana odmora. Otići ću kući posle Pariza. Bili smo dve i po nedelje zatvoreni, prijaće mi da malo odahnem, da uživam u dobrom vremenu na Majorci.

Ovo je Nadalu bio tek treći poraz na Rolan Garosu, koji je osvajao čak 13 puta i izgubio do meča sa Novakom samo dva puta. Ovaj treći je bio izgleda jako bolan za Španca, i to je drugi od srpskog tenisera na pariskoj šljaci.

Svi mi znamo da je Nadal kralj šljake i da najveće nade polaže u osvajanje drugog Gren slema u sezoni.

Dok je početak Vimbldona zakazan za 28. jun i trajaće do 11 jula.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.