ON JE KRALJ, NI NADAL MU NIŠTA NE MOŽE: Španski teniser predaje krunu, Đoković je u finalu (VIDEO+FOTO)
Foto: Epa/ Yoan Valat

rolan garos, polufinale

ON JE KRALJ, NI NADAL MU NIŠTA NE MOŽE: Španski teniser predaje krunu, Đoković je u finalu (VIDEO+FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti uživo na našem portalu

Objavljeno: 23:54h

Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je u polufinalu savladao Rafaela Nadala 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:2).

Nadal je furiozno otvorio meč poveo u prvom setu 5:0, Novak je uspeo da uzvrati, ali je ovaj deo igre pripao španskom teniseru 6:3.

U drugom setu Novak je poveo sa 2:0. Nadal je odmah brejkom smanjio na 2:1, ali je Đoković zadao završni udarac kada je ponovo oduzeo servis i poveo sa 4:2. Uspešno je zadržao svoj servis do kraja ovog dela igre i izjednači u setovima.

Novak Đoković
foto: EPA/ Ian Langsdon

Treći set dugo će se prepričavati kako zbog neverovatnih poena koji su viđeni tako i zbog trajanja. Završen je posle čak 93 minuta igre posle taj-brejka u kome je Đoković bio smireniji i stigao do prednosti u setovima od 2:1.

Nadal je bolje počeo četvrti set, poveo 2:0, ali je to bilo sve od španskog tenisera. Usledila je furiozna serija Đokovića od šest uzastopnih gemova koja ga je dovela do konačne pobede i plasmana u finale. Spektakularan meč posle više od četiri sata velike borbe završen je pobedom srpskog tenisera koji će u velikom finalu u nedelju igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

ČETVRTI SET:

6:2 - KRAJ MEČA!!!!!!!! Posle više od četiri sata igre Đoković ima tri meč lopte. Koristi drugu i prolazi u finale Rolan Garosa.

5:2 - Duplu grešku je napravio Đoković za 30:30, ali je onda usledio servis viner 40:30. Majstorskim drop-šotom Đoković osvaja poen. Novak je na samo gem od plasmana u finale.

4:2 - BREEEEEEEEEEEEEEEEJK!!!!!!!!! Novaka je sada jako teško zaustaviti, hita srpski teniser ka finalu Rolan Garosa.

3:2 - Nastavlja se Novakova serija osvojenih gemova u četvrtom setu, sada vodi srpski teniser.

2:2 - BREEEEEEEEEEEEEEEEEJK!!!!!!! Dve šanse za Novaka da vrati ono što je izgubio na početku seta 15:40. Uspeva srpski teniser u toj nameri i oduzima servis svom rivalu.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

Uprkos tome što je u Parizu na snazi policijski čas od 23 časa večeras ta pravila večeras ne važe, odluka je pala tako da publika ostaje na tribinama do kraja meča.

1:2 - Miran i siguran gem Đokovića bez izgubljenog poena.

0:2 - Uspeo je Nadal da potvrdi brejk na startu ovog seta.

0:1 - BREEEEEEEEJK!!!! Bolje Nadal otvara ovaj deo igre. Imao je Novak 30:0, ali je španski teniser osvojio naredna četiri poena i oduzeo servis najboljem teniseru sveta.

TREĆI SET:

7:6 - TAJ-BREJK: Dupla greška Nadala, mini brejk srpskog tenisera 1:0. Pokloni je sada Novak poen, a zatim i osvojio poen na svoj servis 2:1. Naredna dva poena osvojio je Nadal koji sada ima prednost 3:2. Igrači menjaju strane pri nerešenom rezultatu 3:3. Novak ima prednost 4:3.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

Kakva greška Nadala, promašio je lak volej na mreži, Doković pravi mini brejk 5:3. Španac smanjuje na 5:4, Novak ima dva servisa da reši treći set u svoju korist. As udarac u pravom trenutku 6:4. Koristi set loptu Đoković i osvaja set koji je verovali ili ne trajao čak 93 minuta.

6:6 - Siguran smeč Đokovića 30:30. Nadal je nošen velikom podrškom sa tribina stigao do set lopte. Inteligentnim drop-šotom u bitnom trenutku Đoković ne da set Nadalu. Posle 80 minuta igre idemo u taj-brejk.

6:5 - Đoković ponovo ima brejk poen 30:40. Nadal strašnim forhendom neutralizune brejk šansu, izjednačenje. Španski teniser je na kraju uspeo da se izvuče iz problema, osvoji gem i obezbedi taj-brejk.

5:5 - BREEEEEEJK!!!!! Nije uspeo Đoković dobro da odservira i reši set u svoju korist, Nadal pravi brejk i izjednačuje rezultat.

Rafael Nadal
foto: Epa/ CAROLINE BLUMBERG

5:4 - Dobio je Nadal gem, posle pauze Đoković će servirati za osvajanje seta.

5:3 - Ponovo je Đoković u problemu, ali je uspeo da spasi brejk priliku koju je imao Nadal. Vrlo bitan gem osvaja na kraju srpski teniser koji se sada nalazi na gem od osvajanja trećeg seta.

4:3 - BREEEEEEEEEEEEEEJK!!!!!! Đoković ponovo ima tri brejk prednosti, na fantastičan način je još jednom oduzeo servis Nadalu koji ovoga puta nije uspeo da osvoji nijedan poen.

3:3 - BREEEEEEEEEEJK!!!! Mreža je veliki saveznik Nadala koji dolazi do dve brejk prilike 15:40. Publika je na nogama posle neverovatnog poena u kojem Novak dolazi do vinera i izjednačenja.

Ipak je popustio Đoković na kraju, Nadal je uspeo da oduzme servis i izjednači rezultat.

3:2 - BREEEEEEEEEEEJK!!!! Katastrofalan smeč Nadala koji sada ima male probleme na svoj servis 15:30. Nova greška španskog tenisera 15:40. Ćetvrtim asom Nadal dolazi do izjednačenja. Nova brejk šansa, peta od početka trećeg seta. Ovoga puta koristi je najbolji teniser sveta koji prvi pravi brejk u trećem setu.

2:2 - Lak i brz Novakov servis gem.

1:2 - Agresivnom igrom Novak dolazi do prve brejk prilike u trećem setu 30:40, ali ne da se Nadal, izjednačenje. Dolazi Đoković i do druge brejk prilike, ali španski teniser ponovo ne da svoj servis. Izvukao se Nadal koji ponovo vodi u trećem setu.

1:1 - Sjajno je Novak konstruisao poene u ovom gemu, uzvatio Nadalu istom merom sa jednim izgubljenim poenom i lako stigao do izjednačenja.

Novak Đoković
foto: EPA/ Ian Langsdon

0:1 - Dobro otvara Nadal ovaj set, gubi samo jedan poen u prvom gemu i stiže do prednosti.

DRUGI SET:

6:3 - Nestvaran udarac iz nemoguće pozicije donosi Nadalu 15:30.

Druga dupla Đokovića donosi Nadalu brejk priliku 30:40. Španac izbacuje bekhend u aut, izjednačenje. Imao je još jednu priliku Nadal, ali se i ovoga puta Novak izvukao. Đoković je stigao do prve set lopte koju je odmah iskoristio i došao do izjednačenja u setovima.

5:3 - Brzo Nadal osvaja gem i ostaje u drugom setu.

5:2 - Španac sada ima dve brejk prilike 15:40. Spasio ih je Novak i došao do izjednačenja. Kakav tenis u Parizu, gladijatorska borba dvojice majstora ove igre, novo izjednačenje. Osvojio je Đoković napet gem u kome je uspeo da spasi tri brejk prilike, Nadal sada mora da servira za ostanak u drugom setu.

4:2 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!! Dobar smeč Đokovića 0:30.

Novak Đoković
foto: EPA/ Ian Langsdon

Osvaja Đoković i sledeći poen, velike tri brejk prilike 0:40. Pročitao je Nadal drop-šot 30:40, ali nije uspeo da spasi treću brejk priliku, Đoković još jednom u drugom setu oduzima servis Nadalu.

3:2 - Prekida Novak mini seriju osvojenih gemova Nadala i ponovo dolazi do prednosti u drugom setu.

2:2 - Nadal vraća stvari na početak izjednačuje rezultat.

Rafael Nadal
foto: Epa/ Yoan Valat

1:2 - BREEEEEEEEEJK!!!! Tri neiznuđene greške Đokovića, Nadal ima brejk lopte 0:40. Katastrofalan gem najboljeg tenisera sveta, Nadal oduzima servis Đokoviću.

2:0 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!! Novak ima tri brejk prilike 0:40. Koristi drugu i furiozno otvara drugi set

Novak Đoković
foto: EPA/ Ian Langsdon

1:0 - Sjano otvara drugi deo igre Đoković i stiže do gema bez izgubljenog poena.

PRVI SET:

3:6 - Nadal je stigao do 40:0 i nove tri prilike da završi set. Zadrhtala je ruka Nadalu koji nije iskoristio ove set prilike izjednačenje 40:40. Sedmu set loptu ipak je realizovao i posle 59 minuta igre Nadal vodi u setovima.

3:5 - Španac ponovo vrši pritisak na Novakov servis i dolazi do nove set lopte 30:40 koju nije iskoristio. Izvukao se Đoković iz neugodne situacije i osvojio novi gem.

2:5 - BREEEEEEEEEEEJK!!!! Ori se sa tribina Novakovo ime, a on stiže na terenu do 0:30. Prošao je konačno drop-šot Đokovića 15:40. Nadal osvaja naredna tri poena i stiže do prve set lopte. Agesivan smeč Đokovića onemogućava Nadala da odmah osvoji set, izjednačenje. Još jačim smečom uzvraća španski teniser i stuže do set lopte broj dva koju nije uspeo da iskoristi.

Treća prilika za brejk u ovom gemu. Nadal pravi duplu grešku, a Đoković prvi put oduzima servis španskom teniseru.

1:5 - Konačno se Đoković upisuje na semafor i osvaja svoj prvi gem u polufinalu, ali će sada Nadal servirati za osvajanje prvog seta.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

0:5 - Ne popušta Nadal i stiže na samo gem od osvajanja prvog seta.

0:4 - BREEEEEEJK!!!!! Ponovo problemi za Đokovića 0:30. Nove brejk prilike za Nadala koje on ne propušta za veliku prednost u prvom setu.

0:3 - Nadal bez izgubljenog poena potvrđuje brejk.

Rafael Nadal
foto: Epa/ Yoan Valat

0:2 - BREEEEEEJK!!!!! Napravio je i Novak prvu duplu grešku na meču 15:15. Ubitačan forhend Nadala za 40:30. I ovaj gem igra se na razliku 40:40. Nadal dolazi do svoje prve brejk prilike koju odmah koristi.

0:1 - Počeo je meč, a prvi poen osvjio je Đoković 0:15. Problemi za Nadala već u prvom gemu 30:30. Imao je Novak prvu brejk priliku koju nije iskoristio. Imao je Đokovič i drugu priliku, ali se Nadal izvukao dobrim servisom. Prvom duplom greškom Nadala dolazi se do još jednog izjednačenja. Dve velike greške Đokovića omogućile su Nadalu da osvoji gem i povede u ovom polufinalu.

19:03 - Nadal je izabrao da servira na početku meča, kreće zagrevanje. Ovaj meč sudiće Eva Azderaki Mur.

19:02 - Igrači su izašli na teren, u toku je podbacivanje novčića.

18:38 - Stefanos Cicipas ispisao plasirao se u finale Rolan Garosa. On je u prvom polufinalu savladao Aleksandera Zvereva sa 3:2 u setovima. Za 15-tak minuta na teren izlaze Novak Đoković i Rafael Nadal.

Srpski teniser Novak Đoković igra u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala. Predstoji nam 58. međusobni meč u rivalstvu za koje su mnogi smatraju da je najveće u istoriji tenisa.

Đoković trenutno vodi sa 29:28 u pobedama, ali je na u Parizu Španac ubedljivo u prednosti jer vodi u pobeda 7:1. Ovo je ujedno repriza finala prošlogodišnjeg Rolan Garosa kada je Nadal bio dosta ubedljiv i slavio sa 3:0 u setovima.

Poslednji meč koji su odigrali bio je u finali Mastersa u Rimu kada je bilo dosta uzbudljivo, a na kraju se radovao Rafael Nadal posle pobede od 2:1 u setovima.

Novak je u četvrtfinalu savladao Italijana Matea Baretinija, dok je Nadal bio bolji od Dijega Švarcmana iz Argentine.

Nagradni fond Rolan Garosa je 34.367.215 evra, a pobednici muškog i ženskog singla dobijaju 1.400.000 evra.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.