GLEDA NOLE SA VELIKE VISINE: Srbin pobegao Rafi 2.683 poena, pa zakazao eventualni polufinalni okršaj na VIMBLDONU!
Foto: EPA/Caroline Blumberg

Kida i ne staje

GLEDA NOLE SA VELIKE VISINE: Srbin pobegao Rafi 2.683 poena, pa zakazao eventualni polufinalni okršaj na VIMBLDONU!

Cicipas čak ima šansu da baci Nadala na četvrtu poziciju ukoliko u nedelju savlada Novaka na stadionu Filip Šatrije

Objavljeno:

Novak Đoković je još jednom pokazao i dokazao zašto je najbolji sportista na planeti, on je još jednom epskom duelu savladao Rafael Nadala i plasirao se u finale Rolan Garosa 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:2).

Sinoć je Novak Đoković 30 put u karijeri pobedio Rafaela Nadala, plasirao se u finale Rolan Garosa ali i najvećem rivalu debelo pobegao na ATP listi na 2,683 poena.

Novak je osmog marta oborio dugo čuvani rekord Rodžera Federera po broju sedmica na prvom mestu svetske rang liste i zadržaće se tu još neko vreme. Đoković posle ponavljanja plasmana iz prošle sezone ima 11313 poena, prvi sledeći je Danil Medvedev sa 10143, dok Nadal ima 8630.

I dok Novak potencijalnom pobedom u finalu protiv Stefanosa Cicipasa može da poboljša učinak za još 800 bodova, odnosno dosegne brojku od 12113, jasno je da će Španac neće moći da sa druge pozicijie pristupi glavnom žrebu Vimbldona. To znači i da bi na londonskom gren slemu Novak i Rafa mogli da se sastanu u polufinalu.

Cicipas čak ima šansu da baci Nadala na četvrtu poziciju ukoliko u nedelju savlada Novaka na stadionu Filip Šatrije.

Kako se Vibldon nije održao prošle godine zbog pandemije korona virusa Nadal će u prestonici Engleske braniti polufinale iz 2019. kada je izgubio od Rodžera Federera, a Đoković trofej osvojen upravo protiv Federera kojem je odbranio dve meč lopte.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.