NOVAK GOVORIO O PUBLICI U PARIZU: Nije mu smetalo što su više bili uz Urugvajca
Foto: Epa/ CAROLINE BLUMBERG

ODUŠEVIO izjavom

NOVAK GOVORIO O PUBLICI U PARIZU: Nije mu smetalo što su više bili uz Urugvajca

Najboljeg tenisera sveta u narednom kolu očekuje duel protiv Rikardasa Berankisa

Objavljeno:

Novak Đoković u sledećem kolu Rolan Garosa igra protiv Rikardasa Berankisa. Protiv Kuevasa publici je bio dozvoljen ulazak na terene u ograničenom broju, a iako su navijači više bili na strani Urugvajca, Đokoviću to nije puno smetalo.

- Mnogo je lepše igrati sa publikom nego bez nje. Nadam se da ćemo moći da igramo pred još više ljudi, posebno ako doguram do kasne faze turnira. Velika je razlika, pogotovo na velikom stadionu, a ja volim energiju i podstrek publike. Čak i kad nisu na mojoj strani, to me motiviše - kaže Đoković.

Novak je dodao da se oseća odlično i da je fokusiran na veliki cilj.

- Tek je počeo turnir, ali forma je primetno odlična, i to mi godi, to je ono što sam priželjkivao i za šta sam se spremao. Mesecima unazad govorim da mi je Rolan Garos bio posle Australije najvažniji turnir, i da je sve pre Pariza bila priprema. Znam šta sledi, sada se samo radi na detaljima na treningu, uz očuvanje energije i njeno usmeravanje na mečeve, koji će biti sve teži.

Poručio je i da voli da koristi kik servis na ovoj podlozi, ali dodaje da je bitna i rotacija loptice.

- Loptica na šljaci odskače više nego na drugim podlogama. Otuda je dobro došla rotacija i na servisu, ali i na drugim udarcima. Naravno, ne uvek, trebalo bi kombinovati s ravnijim udarcima kada postoji prilika da se napadne i završi poen. Ali ako gledamo Nadala, najbljeg svih vremena na ovoj podlozi, on igra sa mnogo rotacije na servisu i naročito na forhendu. To izbacuje protivnika s terena, tako otvaraš teren i daješ sebi mogućnost da se taktički bolje pozicioniraš bolje od suparnika. Odlično je zato imati takvo oružje, forhend koji je prodoran, a istovremeno ima i dosta spina. Na šljaci se jednostavno drugačije konstruišu poeni - izjavio je Novak Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.