NOVAKOV PLAN NAPREDUJE ODLIČNO: 80 odsto igrača je uz njega, uskoro se obraća ATP-ju!
Foto: Starsport

jaka podrška

NOVAKOV PLAN NAPREDUJE ODLIČNO: 80 odsto igrača je uz njega, uskoro se obraća ATP-ju!

PTPA je osnovana od strane Đokovića i Pospišila što je svojevremno izazbvalo veliku podelu u svetu tenisa

Objavljeno:

Novak Đoković je na konferencije za medije posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa, upitan o napretku organizacije PTPA, čiji je on inicijator i koja bi trebalo više da zastupa prava igrača od postojećeg ATP-ja.

- Nisu bila samo dva sastanka, mnogo više. Došli smo do svih igrača iz prvih 500, iz muškog singla 350 i još 150 iz dubla, takođe i do teniserki, ali tamo stvari idu sporije - najavio je Novak, pa bio još konkretniji:

- Ako se ne varam, imamo 75%, skoro 80 odsto podrške 500 igrača sa muške strane. Svi oni su potpisali dokument da budu u PTPA. To su sjajne vesti, ali idemo da vidimo šta će se desiti u narednim mesecima. Sigurno će biti nekoliko promena i o tome ćemo pričati.

Novak Đoković
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Profesionalna asocijacija teniskih porfesionalaca (PTPA) je osnovana od strane Đokovića i Vaseka Pospišila, što je svojevremeno izazvalo veliku podelu u tenisu.

Za napredak napravljen u međuvremenu, najbolji teniser sveta je rekao samo da su pomogli "neki vrlo bogati i uticajni ljudi", aktivni na sastancima i u grupnim četovima.

- Pomažu nam da realizujemo ideje i da PTPA funkcioniše baš onako kako smo zamislili, da to bude udruženje koje će na najbolji mogući način predstavljati igrače - objašnjava Nole.

Novak i Vasek Pospišil
Novak i Vasek Pospišilfoto: Profimedia

Kada sve bude utanačeno, sledeći korak je obraćanje ATP-ju.

- Imali smo neke razgovore sa ATP-jem, ali dok ne završimo sve sa organizacijom i pravnim pitanjima nećemo insistirati na ozbiljnim pregovorima. Kad to sve rešimo obratićemo se ATP-ju i pokušati da pronađemo zajednički jezik - poručio je Novak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.