ĐOKOVIĆ NEMA NIKAKVIH FIZIČKIH PROBLEMA: "Na Rolan Garos želim da stignem u top formi"
Foto: EPA Sebastien Nogier

SVE JE ISPLANIRAO

ĐOKOVIĆ NEMA NIKAKVIH FIZIČKIH PROBLEMA: "Na Rolan Garos želim da stignem u top formi"

Novaka u četvrtak očekuje meč osmine finala na turniru u Rimu

Objavljeno:

Novak Đoković ove sezoni nije osvojio titulu na šljaci, a novu priliku da to učini ima na Mastersu u Rimu gde će na teren ponovo izaći u četvrtak.

Branioca trofeja na "Foro Italiku" pitali su koliko je komplikovano vratiti se na šljaku svega šest meseci posle Rolan Garosa, koji je igran krajem septembra i u oktobru prošle godine.

- Svi znamo da je šljaka najsporija podloga u našem sportu. Ne samo što zahteva od vas više snage, već i više mentalne i emotivne energije. Morate da trenirate više na njoj nego na nekoj drugoj podlozi kako biste se osećali komforno na terenu. Uz to, podloga je veoma zahtevna i na planu taktike i vašeg kvaliteta da konstruišete poen na njoj. Ponekad je to igra mačke i miša u kojoj je borite za bolju poziciju na terenu. Verovatno je da je to podloga koja najviše traži od vas na defanzivnom planu - smatra Đoković.

Novak Đoković
foto: EPA/Ettore Ferrari

Novak kaže da fizički nema nikakvih problema i još jednom je ponovio da mu je titula na Rolan Garosu glavni cilj kada je reč o sezoni na šljaci.

- Nisam igrao mnogo ove godine, tako da ne osećam da imam problem fizičke prirode ili da sam umoran. Mislim da mi to neće biti problem pred Rolan Garos. Zaista želim da se vratim tamo, jasno je da je to moj glavni cilj u sezoni na šljaci. Nadam se da ću odigrati još mečeva ovde u Rimu, onda još nekoliko u Beogradu, tako da na Rolan Garos stignem u top formi - poručio je Novak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.