ŠOK ZA TENISKI SVET: Nadal propušta sportski događaj godine?!
Foto: EPA/Dave Hunt

teška odluka

ŠOK ZA TENISKI SVET: Nadal propušta sportski događaj godine?!

U normalnoj godini znao bih sve 1. januara, a sada moram da budem fleksibilan. Pandemija nam je poremetila živote - rekao je Rafa

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal mogao bi da propusti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Drugi teniser sveta još nije siguran, ali razmatra mogućnost da propusti Olimpijadu zbog pandemije koronavirusa.

- Ne znam još, nemam precizan odgovor, ali u normalnim okolnostima ne bih ni pomišljao da propustim Igre, jer mi je to takmičenje veoma važno. Međutim, u ovakvoj situaciji, nisam siguran - rekao je Nadal.

- Moram da organizujem kalendar, u normalnoj godini znao bih sve 1. januara, a sada moram da budem fleksibilan. Pandemija nam je poremetila živote. Mi, teniseri, vodimo neobične živote, putujemo često u vreme neizvesnosti, verujte mi da smo mnogo svesniji problema oko koronavirusa - kazao je Rafa.

Rafael Nadal
foto: EPA/Dean Lewins

Španac u sredu počinje Masters u Rimu, pa sledi njegov najdraži turnir - Rolan Garos, gde je osvojio rekordnih 13 titula.

Što se Olimpijskih igara tiče, počinju 23. jula, ali u Tokiju je zbog pandemije takođe vanredno stanje pa su i one neizvesne. Stanovništvo je većino mprotiv organizacije, ali MOK i organizator ne žele da im se ponove finansijski gubici od prošle godine.

Inače, Nadal nije opterećen osvajanjem zlata u singlu na Olimpijadi, za razliku od Federera i Đokovića jer je trijumfovao još 2008. u Pekingu, a osvojio je zlatnu medalju i u dublu, u paru sa Markom Lopesom, 2016. u Riju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.