DŽUMHUR JE JEDVA PREŽIVEO RATNO STANJE U SARAJEVU: "Malo je falilo da poginem odmah po rođenju"
Foto: Starsport©

poverio se

DŽUMHUR JE JEDVA PREŽIVEO RATNO STANJE U SARAJEVU: "Malo je falilo da poginem odmah po rođenju"

Otac me nije video prvih 11 meseci

Objavljeno:

Damir Džumhur se prisetio kako je izgledalo njegovo detinjstvo, u ratnim uslovima.

Teniser koji je srpskoj javnosti poznat po druženju sa Novakom i burnim vezama sa brojnim lepoticama sa ovih prostora u intervjuu za "Večernji.hr" otkrio je kako je kao novorođenče izbegao smrt u Sarajevu.

- Hvala Bogu, ne sećam se skoro ničega. Retke su scene iz tih ratnih godina kojih se ja sećam. Rat se završio kad sam napunio četiri godine, tako da većinu toga znam samo iz priča oca i majke - kaže Džumhur i dodaje:

Damir Džumhur
foto: EPA/ JAMES ROSS

- Opsada Sarajeva započela je u aprilu 1992. a ja sam se rodio 20. maja u bolnici na Koševu. Moj tata je za to vreme bio u Konjicu, u Sarajevo se nije moglo ući, pa je po mene i mamu dan posle rođenja došao moj stric. A već 22. maja ta bolnica je bila granatirana.

Teniser kaže da je njegova porodica prošla kroz pravi pakao u prvim godinama rata.

- Otac me nije video prvih 11 meseci, ušao je u Sarajevo na neki ludi način jer tada su svi bežali iz Sarajeva. Te prve dve godine bile su i najteže ratne godine, a mi smo neko vreme stanovali kod strica i strine. I tako, nikad nismo napustili Sarajevo. Možda i zato što moji roditelji nisu mislili da će sve to tako dugo trajati. A ono što mi je neverovatno, moji roditelji kad govore o tome nikad se ne žale, nikad ne kukaju - ističe Damir Džimhur.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.