NOVAKU ATP ODUZIMA BODOVE, MEDVEDEV MU DIŠE ZA VRATOM! Đoković je pred gubitkom prvom mesta?
Foto: Starsport©

zašto

NOVAKU ATP ODUZIMA BODOVE, MEDVEDEV MU DIŠE ZA VRATOM! Đoković je pred gubitkom prvom mesta?

Verujemo da se taj scenario neće desiti

Objavljeno:

Novak Đoković započeo je 320. sedmicu vladavine na ATP listi. Međutim, pošto nije igrao na turniru u Madridu biće mu izbrisano 500 bodova, jer u prestonici Španije nije branio trofej koji je osvojio 2019. godine. Iako ima čak 11.463 boda, prednost bi mogla brzo da se istopi, ukoliko Nole ne počne da pobeđuje i osvaja turnire.

Zbog novih ATP pravila po kojem se teniserima polovično brišu bodovi iz prethodne dve sezone, zbog pandemije korona virusa, Đoković ostaje bez bodova iz Madrida. Ove nedelje počinje masters u Rimu gde Novak brani titulu, a u slučaju da ispadne u prvom kolu ostao bih bez novih 500 bodova, što bi značilo, da je za nedelju dana izgubio 1.000. Što bi znatno pogodovalo Rusu Danilu Medvedevu, koji je drugi na svetu sa 9.780 poena.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Verujemo da se taj scenario neće desiti, ali i ako se desi, Srbin bi opet bio prvi, jer bi imao 193 boda viška u odnosu na Rusa, čak i da on na kraju nedelje osvoji masters u Rimu. Sve u svemu, Novak Đoković što pre mora da počne da pobeđuje i osvaja turnire. Prvi na redu je baš u Rimu, gde najbolji teniser sveta ima prilično težak žreb. U drugom kolu, danas, čeka ga Amerikanac Tejlor Fric, 30. igrač sveta, koji je u prvoj rundi Rima bio bolji od Danijela Evansa koji je Novaku uzeo meru u Monte Karlu. Đoković i Fric igrali su u šesnaestini finala na Australijen openu, koji je najbolji teniser sveta dobio posle pravog maratona od pet setova.

Sa 320 provedenih nedelja na prvom mestu Novak je apsolutni rekorder što se tiče muškaraca u svetu tenisa. Ove nedelje pretekao je Serenu Vilijams i sada su ispred njega samo Martina Navratilova (322) i neprikosnovena Štefi Graf, koja je na vrhu VTA liste bila ukupno 377 sedmica.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.