ZABORAVIO KAKO GA JE NOVAK ISPRAŠIO, PA MU PRETI: Nole, možeš do 400 nedelja, ali ću dati sve od sebe da te sprečim
Foto: Profimedia

čestitao mu na uspehu

ZABORAVIO KAKO GA JE NOVAK ISPRAŠIO, PA MU PRETI: Nole, možeš do 400 nedelja, ali ću dati sve od sebe da te sprečim

Ruski teniser kaže da drugi igrači nisu loši nego su jednostavno Đoković, Nadal i Federer nestvarno dobri

Objavljeno: 12:34h

Novak Đoković je prošlog ponedeljka, a Danil Medvedev ovog sada, je ispisao istoriju svetskog tenisa.

Doduše, podvig koji je načinio srpski teniser je daleko veći, pošto je postao igrač sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste i preskočio 310. Federerovih sedmica na vrhu.

S druge strane, ruski as je ove nedelje postao prvi igrač još od jula 2005. godine koji je upao na drugo mesto na ATP listi, a da nije član "Velike četvorke".

Danil Medvedev
foto: EPA/Dean Lewins

On je sada odmah iza Đokovića pošto je osvojio turnir u Marseju. Ipak, više je pričao o istorijskom dostignuću svog protivnika iz finala Australijan opena, nego o sebi.

- Pre svega, to je neverovatno ostvarenje! Sigurno je da mi u svetu tenisa najviše govorimo o Gren slem titulama, ali mala je ovde (elitna) konkurencija i siguran sam da je Novak Đoković veoma zadovoljan zbog svog ostvarenja. A kada pogledate kako je igrao (u poslednje vreme), on je definitivno sposoban da dogura i do 400 nedelja na vrhu - započeo je Rus.

Danil Medvedev
foto: EPA/Dean Lewins

Tome je odmah dodao i sledeće:

- Mi ostali ćemo, naravno, pokušati da ga u tome sprečimo. Ja nisam uspeo ništa da uradim protiv njega u finalu Australijan opena, ali to vam je sport. Niko mu sigurno neće olakšati posao, moraće sve da zasluži na terenu - istakao je Medvedev.

On je imao reči hvale i za Rodžera Federera i Rafaela Nadala:

- Uvek sam to govorio za 'veliku tenisku trojku' - neverovatni su ti ljudi... Rekordi koje su postavili verovatno neće biti oboreni ni za stotinu godina. Jako retko se viđaju takve stvari u sportu. Mislim da ne može da se kaže da su ostali u ovoj eri slabi, nego su njih trojica nestvarni i zato drugi nemaju čega da se stide - zaključio je Danil Medvedev, od danas drugi teniser sveta na ATP listi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.