FEDERER UBIO U POJAM MLADE TENISERE: Pored Novaka, Rafe i mene načekaćete se još nekoliko godina da dođete na vrh!
Foto: EPA/Michael Dodge

još su zeleni

FEDERER UBIO U POJAM MLADE TENISERE: Pored Novaka, Rafe i mene načekaćete se još nekoliko godina da dođete na vrh!

Švajcarac je rekao da niko od njih još nema kapacitet da pobedi makar dvojicu od njih na dva uzastopna meča na istom turniru

Objavljeno: 09:07h

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal dominiraju svetskim tenisom i teško da će se to promeniti u narednih nekoliko godina.

To je jasno upravo i švajcarskom teniseru koji se sprema za svoj prvi meč posle godinu dana pauze i oporavka od dve uzastopne operacije kolena.

Teniska javnost već nekoliko godina polemiše kada će se pojaviti neka mlađa generacija igrača koja će "istisnuti" i početi da "otima" najveće trofeje "Velikoj trojci".

Tim povodom se oglasio i Federer koji je poručio da će mladi igrači morati da se strpe još koju godinu i da nijedan od njih nema kapacitet da pobedi makar dvojicu iz "Velike trojke" na istom turniru.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: EPA/Filip Singer

- Problem za novu generaciju je što Novak, Rafa i ja ne umemo drugačije da igramo. Jedan od njih može da pobedi mene, ali onda izgubi od Novaka ili pobedi Novaka, pa ga izbaci Rafa ili savlada Rafu, a onda ne može mene. Mislim da ćemo neke veće promene videti za tri godine. Ali, znam da ćemo Rafa, Novak i ja probati da ostanemo na vrhu što je duže moguće i da uvećamo broj osvojenih titula - rekao je Federer i sigurno da nije obradovao mlade igrače iz karavana.

Inače, Rodžer će u sredu igrati protiv Evansa na turniru u Dohi i to mu je prvi meč posle godinu dana pauze.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.