NOVAK SE OTVORIO AMERIKANCIMA: Izašao sam jači nakon poteškoća i rata koji smo proživljavali!
Foto: EPA/Paul Buck

Neka si im rekao

NOVAK SE OTVORIO AMERIKANCIMA: Izašao sam jači nakon poteškoća i rata koji smo proživljavali!

Osetio sam da je ova stvar proslava Srbije i Beograda, ne samo moja

Objavljeno:

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 311. sedmicu na vrhu ATP-a i tako postavio novi rekord, nadmašivši Rodžera Federera.

Dan kasnije dao je zanimljiv intervju CNN televiziji. Za srpskog tenisera dostignuće po broju nedelja na prvom mestu ATP liste ravno je osvajanju 18 Gren slem titula.

- Ponosam sam i oduševljen zbog toga. Ovo dostignuće je kao kruna na sve što sam postigao u poslednjih 15 godina u karijeri. Na ovaj poseban dan sam se prisetio kako sam se zaljubio u tenis i svu podršku koju sam dobio od roditelja i drugih ljudi da bih ostvario ovaj san. Presrećan sam - počeo je Đoković razgovor za CNN.

Uspeh je proslavio u Beogradu sa svojim sunarodnicima.

- Osetio sam da je ova stvar proslava Srbije i Beograda, ne samo moja. Mnogo njih su mi se javili, čestitali i naterali me da shvatim to.

Veliki deo svojih uspeha pripisao je roditeljima Srđanu i Dijani Đoković.

- Imao sam sreće da imam roditelje koji su bili vrlo snažni usred rata i poteškoća koje smo proživljavali tokom 90-ih. Imao sam njihovu bezuslovnu ljubav i podršku da se bavim sportom koji nije ni bio tradicija u našoj porodici i zemlji. Tenis je vrlo skup sport, ali su nekako to uspeli, kupovali mi rekete, mogao sam da imam trenera i uslove dovoljno dobre da izrastem u profesionalnog tenisera. Snovi se ostvaruju - zaključio je.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.