JOŠ SAMO 7 DANA DO ISTORIJE: Novak Đoković stigao Rodžera Federera!
Foto: Profimedia

ATP lista

JOŠ SAMO 7 DANA DO ISTORIJE: Novak Đoković stigao Rodžera Federera!

Srpski teniser će od narednog ponedeljka biti čovek sa najviše provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste

Objavljeno: 08:25h

Još samo sedam dana do istorije, tačnije još toliko nedostaje pa da Novak Đoković sruši još jedan rekord za koji se mislilo da nikada neće biti srušen.

Najbolji teniser sveta ušao je u svoju 310. nedelju vladavine ATP listom u karijeri i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju sedmica provedenih na prvom mestu.

To znači da će za nedelju dana, tačnije 8. marta, Srbin postati igrač sa najvećim brojem nedelja na prvom mestu ATP liste i ko zna do kada će njegova vladavina trajati, jer kraj joj se nikako ne nazire.

Novak Đoković
foto: Profimedia

A teško da je to mogao neko da pretpostavi onog 4. jula 2011. godine kada je prvi put zaseo na teniski presto posle osvajanja Vimbldona, jer mu je tada bilo čak 24 godine.

Prva njegova vladavina je trajala 122 nedelje.

Novak sada osim toga što će juriti da prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slemova, jer oni imaju po 20, a on je na 18, verovatno će pokušati i da sruši još jedan Rodžerov rekord.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Švajcarac i dalje drži rekord kao neko ko je najduže u cugu bio na prvom mesto pošto je bio proveo čak 237 nedelja uzastopno na prvom mestu. A videćemo da li će uspeti da i to nadmaši Đoković.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, drugi reket Srbije je Dušan Lajović koji je na 27. mestu sa 1.875 bodova, Filip Krajinović je na 32. mestu sa 1.718, a Miomir Kecmanović na 42. mestu sa 1.388 bodova.

U prvih 100 imamo još i Lasla Đerea koji zauzima 60. poziciju na listi sa 1.068 bodova.

ATP lista
foto: Printscreen/atpworldtour.com

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.