ČETVRTA GREN SLEM TITULA ZA OSAKU: U finalu Australijan opena sa 2:0 (6:4, 6:3), porazila Amerikanku Brejdi!
Foto: EPA/Dave Hunt

finale australijan open

ČETVRTA GREN SLEM TITULA ZA OSAKU: U finalu Australijan opena sa 2:0 (6:4, 6:3), porazila Amerikanku Brejdi!

Osaka je do svoje četvrte grend slem titule, a druge u Melburnu, stigla posle sat i 17 minuta igre

Objavljeno:

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je danas titulu na Australijan openu, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Dženifer Brejdi sa 2:0 (6:4, 6:3).

Osaka je do svoje četvrte grend slem titule, a druge u Melburnu, stigla posle sat i 17 minuta igre. Pored dva trofeja na Australijan openu, Osaka je dva puta slavila na Otvorenom prvenstvu SAD, 2018. i 2020. godine.

Na drugoj strani, 25-godišnja Brejdi nije uspela da podigne trofej u svom prvom grend slem finalu.

Osaka je lako osvojila prva dva gema na svoj servis u današnjem finalu, da bi posle grešaka Brejdi stigla do prvog brejka na meču i prednosti od 3:1. Treća teniserka sveta, medjutim, u narednom gemu nije uspela da potvrdi brejk, Amerikanka joj je oduzela servis nakon čega je stigla do izjednačenja 3:3.

U devetom gemu Osaka je spasila jednu brejk loptu, da bi u narednom posle greške Brejdi iz forhenda stigla do vodjstva od 1:0 u setovima.

Osaka je u drugom setu vrlo brzo stigla do 4:0, uz dva brejka, i tako najavila pobedu i osvajanje četvrte grend slem titule. Brejdi se nije predavala, u petom gemu je vratila jedan brejk, ali je Osaka bila sigurna u poslednja dva gema na svoj servis.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.