VEZA SA MOJIM DUHOM I MOJOM SVEŠNOŠĆU DUBLJA JE OD BILO KAKVE VESTI Novak o hajci koja se povela na njega na Zapadu
Foto: EPA/Dave Hunt

sve im rekao

VEZA SA MOJIM DUHOM I MOJOM SVEŠNOŠĆU DUBLJA JE OD BILO KAKVE VESTI Novak o hajci koja se povela na njega na Zapadu

Primer Federera podstakao srpskog tenisera da otvori dušu o tretmanu koji ima

Objavljeno:

Nakon silnih pitanja o povredi od strane inostranih novinara na konferenciji za štampu nakon današnje pobede, Novak Đoković je dobio i pitanje na srpskom, a tiče se nečega što su zapadni mediji ignorisali.

Naime, Rodžer Federer se, slično Novaku, prošle godine izborio sa povredom tokom meča i pobedio Tenisa Sandgrena, ali je on za razliku od srpskog tenisera listom slvaljen zbog "junačkog podviga".

Novak Đoković
foto: EPA/Dave Hunt

Svetski broj jedan je pokušao da objasni uzrok dvostrukim standardima.

- To je kao Pandorina kutija. Ako sada krenemo da govorimo o tome, nećemo stati večeras. Verovatno je tu milion različitih razloga. Iskreno, pomirio sam se sa time. Ne mogu da kažem da me ne dotiče – naravno da me nepravda ili nekorektan odnos nekog medija dotakne, čovek sam od krvi i mesa, imam emocije i naravno da mi ne prija, voleo bih da imam lep odnos sa njima, ali očigledno je da to nije uvek moguće. Trudim se da se fokusiram na pozitivne stvari, na pozitivne članke i tekstove - rekao je Novak Đoković, a prenosi Sport klub.

- Ja mogu da utičem jedino na ono što ja radim, ne na ono što drugi pišu o meni, kako me osuđuju ili kritikuju, to je već na njima i ja ne mogu na to da utičem. Više od 15 godina sam na Turu i svako ko prati tenis zna moju evoluciju kao osobe i kao igrača. Nikada nisam imao problem da kažem ono što mi je na umu i to se nije svidelo i ne sviđa se verovatno nekim ljudima. Pričam stvari koje možda ne odgovaraju nekom establišmentu, monopolu – u vezi s politikom u tenisu na primer. U suštini, zameram se ljudima i onda se takve stvari dešavaju.

- Niko iz medija ne može u tom kontekstu da mi slomi duh jer moja veza sa mojim duhom i mojom svesnošću dublja je od bilo kakve vesti koja se piše i od bilo kakve javne kritike. Znam ko sam, gde sam, šta sam, kuda idem i gde sam bio, sve to sa ponosom ističem. Umem da se zahvalim, umem da se izvinim kada pogrešim, ali da, moje greške se možda manje praštaju u javnosti u odnosu na neke druge tenisere i sportiste - istakao je Novak.

Novak Đoković
foto: EPA/ DAVE HUNT

Srbin je napomenuo da ne želi bilo kome da nameće svoje stavove i mišljenja, niti da pokušava na silu da promeni uvreženo mišljenje kod nekih kritičara.

- Ne želim sada da sedim ovde i da kukam kako možda imam nekorektan tretman od strane javnosti, apsolutno ne. Onaj ko želi da me podrži i razume, on će to i uraditi. Onaj ko želi da me kritikuje i ima neku agendu u tom kontekstu, nastaviće to da radi. Mislim da ste dovoljno u teniskom svetu da znate koji su to ljudi koji imaju tu agendu već godinama, ali to je OK, nemam problem da s bilo kime razgovaram i da bilo kome odgovorim na pitanje - kaže Đoković i u dahu nastavlja:

- Naravno da boli kada dođe kritika bez argumentovane pozadine i kada si drugačije tretiran, ali to je put koji sam ja odabrao. Kao što sam rekao, zameram se verovatno društvu koje želi da zadrži status kvo u kojem oni mogu da uživaju korist od toga na razne načine, a ja ne želim to da dozvolim. To je to, to je začarani krug - zaključio je Novak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.