VILANDER SE UKLJUČIO U SUKOB ĐOKOVIĆ - KIRJOS I STAO UZ SRBINA! Održao je nadahnuti govor o Novaku: SJAJNO TO RADIŠ
Foto: Printscreen/Twitter/@Eurosport_UK

sve je objasnio

VILANDER SE UKLJUČIO U SUKOB ĐOKOVIĆ - KIRJOS I STAO UZ SRBINA! Održao je nadahnuti govor o Novaku: SJAJNO TO RADIŠ

Nekadaš njegov najveći kritičar, a sada ga hvali i za igre na terenu i za ono što radi van terena

Objavljeno: 09:35h

Iako je Novak Đoković stavio tačku na bilo kakvu dalju priču o Niku Kirjosu i njegovim prozivkama i "otrovnim strelicama" koje mu upućuje u izjavama, čini se da strani novinari non-stop to vraćaju u žižu javnosti.

Novak je i pre dva dana rekao da više neće odgovarati na pitanja o Australijancu i njegovim izjavama, dok jasno kontroverznom Kirjosu odgovara sve to da bi bio u centru pažnje.

Ali na stranu srpsko tenisera je stao njegov nekada najveći kritičar Mats Vilander, bivši Gren slem šampion, a sada analitičar "Eurosporta" koji je u uključenju posle pobede Đokovića nad Frensisom Tijafoom rekao na tu temu sledeće:

- Mislim da Novak pokušava da završi s tim, jer mislim da ne uživa u tome. On pokušava da osvoji svoju devetu titulu na Australijan openu, u poteri je da bude najbolji teniser svih vremena. Nema on vremena za to, niti želi da na to troši energiju. S druge strane, mislim da vidimo da Nik Kirjos prilično uživa u tome. Takođe, mislim da to ima veze što pripadaju različitim generacijama i društvene mreže imaju velikog udela u tome. Deluje da Nik uživa u tome, a Novak želi da to okonča - poručio je Vilander na "Eurosportu".

Takođe, Šveđanin je stao u zaštitu Novaka i hvalio njegov rad van terena u smislu želje da uvede promene i unapredi uslove za sve igrače i igračice u "belom sportu".

- Mislim da Novak radi nešto slično kao Artur Eš u 70-im. Osnovao je ATP i Džimi Konors nije bio srećan. Do kraja 80-ih smo ustanovili Gran pri tur, osnovali ATP tur i igrači su dobili duplo veći novac od nagrada u samo godinu dana, od 1989. do 1990.

- Novak pokušava da započne nešto, on pokušava da bude glas "malog čoveka". Zbog toga mu odajem priznanje, jer zna da će ljudi imati mišljenje o svemu što kaže jer je on svetski broj 1. Ali neko mora da se bori za "malog čoveka" i mislim da mediji jedva čekaju da ga kritikuju. Ja, u stvari, mislim da Novak radi sjajnu stvar i on govori u ime "malih igrača", onih koji moraju da zarađuju malo više novca. Novače, sad se koncentriši na tenis, ali sjajno je to što radiš - poručio je Vilander.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.