NOVAK POSLE MUKA PROTIV TIJAFOA: Ma, ovde mi je kao u dnevnoj sobi! Samo fali moj kauč!
Foto: EPA/Dave Hunt

bio je raspoložen

NOVAK POSLE MUKA PROTIV TIJAFOA: Ma, ovde mi je kao u dnevnoj sobi! Samo fali moj kauč!

Odao je priznanje protivniku na odigranom meču

Objavljeno: 08:35h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je uz, moramo priznati, prilične muke da pobedi Frensisa Tijafoa u 2. kolu Australijan opena.

Naterao je Amerikanac Srbina na veću potrošnju energije i na dodatni nivo tenisa tokom četiri seta borbe.

- Težak meč uz teške uslove. Imali smo sunce i tada je bilo jako vruće, bili su dugi poeni. Odajem Frensisu priznanje na ovom meču - rekao je na intervjuu na terenu Đoković posle meča.

Novak Đoković
foto: EPA/Dave Hunt

Jasno je svima da nije bilo lako doći do pobede. Koristio je američki teniser sva sredstva koja su mu dostupna, ponekad i bezobrazno prekoračivao vreme za servis i pokušavao na razne načine da izbaci Đokovića iz ritma i igre, uvede ga u "minus fazu", ali nije uspeo.

- Ako bih mogao da biram, onda bih voleo da imam ovakve mečeve u prvoj nedelji. Kasnije postaju teži mečevi, protiv bolje rangiranih igrača. Znam kako da se suočavam sa takvim situacijama. Srećan sam što sam prošao kroz treći set, Frensis je igrao jako dobro. Ovo je bio najveći broj asova koje sam ja odservirao, ali i koje je neko meni odservirao. Opomena zbog koje je on izgubio prvi servis što je rezultiralo brejkom, možda nije trebalo tako da bude, da igramo do kraja - poručio je između ostalog srpski teniser.

Novak Đoković
foto: EPA/Dave Hunt

Na kraju je ponovo bilo priče o tome kako se Novak oseća kada igra na "Rod Lejver areni" na kojoj je do sada osvojio 8 titula.

- Ne znam šta da kažem. Više je stvari utiču na te moje pozitivne igre ovde. Kada na nekom terenu ostvarite mnogo pobeda više ste samouvereni, a kada se opet pojavite ponovo osećate se ispravno. Zato se osećam kao u svojoj dnevnoj sobi. Maltene mi samo kauč fali. Ovde se podloga menjala tokom godina. Ove godine je možda najbrža ikada - zaključio je Novak na kraju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.