ĐERE PRVI PUT NA CENTRALNOM TERENU, PA ODMAH NADAL: Nadam se da ću jednog dana moći da pobeđujem igrače kao on!
Foto: EPA/Dean Lewins

iskustvo više

ĐERE PRVI PUT NA CENTRALNOM TERENU, PA ODMAH NADAL: Nadam se da ću jednog dana moći da pobeđujem igrače kao on!

Srpski teniser kaže da je prvi put igrao protiv Španca pa ne može da zna da li su protivnika mučila leđa ili nisu

Objavljeno: 11:03h

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu Australijan opena rezultatom 3:0, od Rafaela Nadala.

Nadal je apsolutno dominirao tokom celog meča., slavio sa 6:3, 6:4, 6:1.

Posle meča je svoje viđenje dao i Laslo Đere koji je na momente pružio jači otpor Špancu.

- Mogu da igram sa najboljima, možda nisam bio toliko opasan za Rafu danas, ali mislim da sam imao neke dobre momente i da je ovo dobra stvar za budućnost, gde se nadam da ću jednog dana moći da pobedim ljude poput Nadala - kaže Đere.

Rafael Nadal
foto: EPA/Dean Lewins

Veliki teren, prvi put sa Rafom na velikom meču, kakvi su ti generalno utisci, kako je igrati sa njim na velikom turniru?

- Bilo je ovo veliko iskustvo svakako, prvi put protiv Nadala i prvi put na centralnom terenu na nekom od Gren slemova. Nisam znao šta da očekujem pred meč i zbog toga sam bio malo nervozan, da priznam, ali mislim da sam se brzo opustio, iako nisam najbolje otvorio meč, ali stvarno sam imao dobre periode. U prvom setu nisam dozvolio prvi brejk, ili da sam uspeo da napravim brejk kada sam imao 15:40... Bilo bi mi drago da sam stigao do 5:5, ali mislim da je Nadal jedan od najboljih ikada i zbog toga kada ima šansu ili polušansu on je najbolji. I tada mi je servirao dobro, linija pa as i nisam puno mogao tada. Malo mi je krivo zbog trećeg seta kako sam odigrao, ali dobro, mislim da sam solidno igrao.

Laslo Đere
foto: EPA/Dave Hunt

Rafa nije igrao pripremne mečeve zbog problema s povredom?

- Nisam primetio... Prvi put sam igrao protiv njega, tako da ne znam šta da kažem. Na početku je imao slabiji procenat prvog servisa, ali nisam stigao da pogledam statistiku i to, verovatno su ga mučila leđa. Ako ne danas, onda prethodnih dana sigurno, ne možemo se oslanjati na to jer će on uprkos povredi odigrati sjajno kao protiv Vavrinke kada se ukočio pa mu uzeo meč iako je igrao tenis života.

Plan posle Australije?

- Južna Amerika i turniri na šljaci u Argentini i Čileu, onda Akapulko i Majami. Najverovatnije ću igrati te turnire- rekao je Đere.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.