I KRAJINOVIĆ POBEDIO NA STARTU AUSTRALIJAN OPENA: Holanđanin malo mučio Fiću, tek toliko da ga motiviše još više!
Foto: EPA/Jason O'Brien

Australijan open, 1. kolo

I KRAJINOVIĆ POBEDIO NA STARTU AUSTRALIJAN OPENA: Holanđanin malo mučio Fiću, tek toliko da ga motiviše još više!

Srpski teniser je imao poteškoća samo u trećem setu koji je izgubio

Objavljeno: 07:28h

Nastavlja se fenomenalan početak Srba na ovogodišnjem Australijan openu, pošto se još jedan naš teniser domogao drugog kola. Filip Krajinović je pobedio Robina Hasea u svom prvom meču u Melburnu 7:6(4), 6:3, 4:6, 6:2.

Kao što se očekivalo, oba igrača su u meču ušla koristeći svoje najbolje oružje - servis, i zato nije bilo prilika za brejk sve do sredine seta kada Srbin koristi slabo odserviran gem Holanđanina, stiže do tri brejk lopte i odmah prvu koristi.

Filip Krajinović
foto: EPA/Jason O'Brien

Međutim, kada se očekivalo da privede set u svoju korist, desio mu se pad koncentracije što iskusni Hase koristi i izjednačava na 5:5 i potom uvodi prvi set u taj-brejk.

Tu je odlično startovao i poveo 3:0, međutim, tada je Filip podigao svoju igru, ubacio u brzinu više, i prosto samleo protivnika do kraja 13. gema te poveo 1:0 u setovima.

Filip Krajinović
foto: EPA/Jason O'Brien

Na krilima toga je nastavio da igra i u drugom setu, videlo se da ima samopouzdanja, da je siguran u svojim udarcima što mu donosi brejk prednosti, koji potom rutinski i pretvara u velikih 2:0 u setovima.

U trećem setu je bila ujednačenija borba, ona tenisera se nisu dali i očekivalo se kada će Krajinović napraviti ključni potez i rešiti protivnika, međutim, dogodilo se obrnuto, u 10. gemu Hase je taj koji koristi neopreznost Srbina i ostvaruje brejk i potom smanjuje na 2:1 u setovima.

Robin Hase
foto: EPA/Jason O'Brien

Bio je to alarm za buđenje srpskom teniseru, koji potom dodatno motivisan izgubljenim prethodnim setom, kreće od starta jako u narednom i slično kao u drugom lagano osvaja poene i pravi brejkove te ubrzo stiže do pobede u Melburnu.

Filip Krajinović
foto: EPA/Jason O'Brien

Njegov protivnik u narednom kolu biće Pablo Anduhar koji je u 1. kolu pobedio Kventina Halisa u tri seta 6:4, 7:5, 7:5.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.