SRBI IZ KARANTINA IZAŠLI NA TEREN I IZGUBILI: Ni jedan set nisu mogli da osvoje posle dvonedeljnog "zatvaranja"!
Foto: Profimedia

priprema za aUSTRALIJAN OPEN

SRBI IZ KARANTINA IZAŠLI NA TEREN I IZGUBILI: Ni jedan set nisu mogli da osvoje posle dvonedeljnog "zatvaranja"!

Nisu se proslavili na jedinom pripremnom turniru za Australijan open

Objavljeno:

Dok čekamo nastup reprezentacije Srbije na ATP kupu, u Melburnu su počeli i turniri koji će ostalim učesnicima poslužiti kao prva i poslednja priprema za Australijan open.

Na turniru iz serije 250 naš Laslo Đere nije prošao prvo kolo pošto je poražen od Kamila Majčraka, 6:3, 6:4 posle ukupno 70 minuta igre.

Imao je 56. teniser sveta dosta problema, naročito na početku meča, što je Poljak iskoristio da u drugom gemu napravi brejk i povede potom sa 3:0. Laslo nije uspeo do kraja seta da nadoknadi taj minus, iako je u trećem gemu imao brejk loptu.

Laslo Đere
foto: EPA

Majčrak je sačuvao prednost i posle 31 minuta igre dobio početni set.

Nešto više borbe bilo je u drugom setu, ali i u njemu je Đere loše počeo, dozvolio je brejk odmah na startu. Uspeo je teniser iz Poljske sa sačuva prednost iako je Laslo u osmom i desetom gemu imao ukupno tri brejk lopte i priliku da se vrati u meč.

Majčrak je u tom desetom gemu iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u drugo kolo gde ga čeka okršaj sa pobednikom duela Van de Zandlšlup - Skulkejt.

Ništa bolje nisu prošle ni dve srpske teniserke koje su nastupile na turniru dama po imenu "Jara Vali klasik".

Olga Danilović je poražena od Gret Minen 6:4, 6:4.

Olga Danilović
foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Danilovićeva i Minenova su prethodno obe uspešno prošle kvalifikacije za Australijan open, a ovo ima je bila prilika da provere u kaksvoj su formi posle dvonedeljnog karantina.

Utisak je da se bolje snašla Belgijanka, iako je Olga imala dosta prilika da ostvari bolji rezultat. Izdao ju je prvi servis, imala je svega 50 odsto ubačenog početnog udarca, tako da je i to jedan od razloga zašto je izgubila ovaj meč.

Ništa drugačije nije prošla ni Nina Stojanović protiv favoritkinje Danijel Kolins 6:2, 6:1.

Nina Stojanović
foto: Profimedia

Amerikanka, koja je 2019. godine na Australijan openu igrala u polufinalu, bila je bolja u svim elementima i na kraju je slavila posle svega 61 minuta igre.

U prvom setu napravila je dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, dok je u drugom tri puta slomila otpor naše teniserke, koja je uspela da oduzme servis rivalki samo u prvom gemu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.